Varepåfyll og high fives

MIN KARRIERE: Allerede i din første jobb bør du begynne å bygge relasjoner, mener Lene Berg i Manpower.


I Min karriere deler en erfaren arbeidstaker verdifull innsikt om arbeidslivet.

Mini-CV

Navn: Lene Berg

Stilling: Salgsleder logistikk Follo

Født: 1970 (49 år)

Familie: Samboer og en datter på 17 år

Utdannelse: Otto Treiders Handelskole

Erfaring: Syv års erfaring med salg og kundebehandling i Manpower. Tidligere daglig leder i Amulet Sko, som jeg drev i over 13 år. Før det jobbet jeg med salg av forsikringer, og med oppsøkende salg av sko.

Hva var din første jobb?

Min første jobb var i kiosken på Ulvøya badestrand. Det var den sommeren da jeg fylte 15. Da kokte det på stranden fra morgen til kveld. Køene var lange, og det var høyt tempo i lukene. Jeg jobbet hver dag. Det var kjempegøy. Det var mye ekspedering av kunder, varepåfyll og high fives på alle rekordager. Som 16-åring fikk jeg en fast deltidsjobb som ryddepike i en stor frisersalong på Solli Plass i Oslo. Der jobbet jeg hver lørdag. Jeg vasket håret til kunder før klipp, feide hår, satte glansvask og vasket og ryddet i salongen.

Les mer: Skriv bedre søknader

Hvordan fikk du jobben?

Begge stillingene fikk jeg gjennom relasjoner. Men jeg måtte inn til intervju både i kiosken og frisersalongen.

Hva lærte du i din første jobb som du har tatt med deg videre i arbeidslivet?

Hvor viktig gode relasjoner er, og at du bygger dem overalt hvor du ferdes. Å være snill og behjelpelig skaper tillit hos dem du møter. Det vil du alltid ha utbytte av senere. At jeg har vært engasjert og fleksibel, og at jeg har gjort en ekstra innsats når det har vært behov, er det som har gitt meg alle mulighetene jeg har fått opp gjennom, og ikke minst alle mulighetene jeg har i min nåværende jobb.

Hva jobber du med om ti år?

Forhåpentligvis jobber jeg fortsatt i ManpowerGroup, et selskap med uante muligheter hvis du er engasjert, nysgjerrig og arbeidsom. Jeg vil trolig fortsatt jobbe med salg i en eller annen form og ikke minst kunder.

Les mer: Kunsten å tvinge frem et smil

Hva er ditt beste tips til folk som skal inn i arbeidslivet?

Vær punktlig, arbeidsom og engasjert. Ikke minst, vær nysgjerrig på din egen rolle og selskapet du jobber i. Det er viktig å forstå hvordan alt henger sammen. Helt uavhengig av din rolle, vil du se hvor viktig den er i det store bildet. Vær på tilbudssiden og vær fleksibel. Viktigste av alt: Alltid fokuser på mulighetene, ikke på hindringene.

Finn drømmejobben i dag! Registrer deg hos Manpower og søk på hundrevis av stillinger.