Svarer ditt arbeidsmiljø til forventningene?

Noen krav kan du stille til arbeidsmiljø på jobb. Du investerer tid og energi i jobben, så hva kan du forvente å få tilbake?

Du tilbringer omtrent en tredjedel av ditt voksne liv på arbeidsplassen. Det betyr at arbeidsmiljøet ditt bør oppfylle noen krav. Å kreve dette oppfylt er verken kravstort eller lite fleksibelt. Tingene på listen skal ikke være forbeholdt noen heldige få, men burde heller vært standard i ethvert arbeidsmiljø.

1. Et trygt og støttende miljø

Du skal føle deg trygg på jobb. Du skal ha rom til å være deg selv og arbeidshverdagen din skal ha forutsigbare rammer. Det skal ikke være slik at du gruer deg til å dra på jobb fordi du ikke vet hvem som kommer til å si eller gjøre noe sårende. En grunnleggende følelse av respekt må være fundamentet i enhver arbeidsplass.

2. En sjef som investerer i utviklingen din

Når det gjelder karriereutvikling, bør sjefen din være din nærmeste alliert. Sjefen din bør være interessert i dine ønsker og planer for faglig utvikling. Hvis du føler at prestasjonene dine undergraves, kritikken er lite konstruktiv og interessen for fremgang er minimal, må du ta ordet. Du fortjener bedre. Sjefen din må ikke nødvendigvis være din største fan, men burde i minste spille på ditt lag.

3. En forståelse for livet ditt utenfor jobb

Jobb er en stor del av livet, men det finnes en verden utenfor kontoret. Jobb utgjør ikke hele din eksistens og arbeidsgiveren din bør forstå det. Uendelig med e-post når teamet vet du er opptatt, klaging dersom du må håndtere en familiesituasjon og himlende øyne når du endelig drar på ferie – det er ikke greit. Dette skal du ikke være nødt til å håndtere jevnlig. Du fortjener et liv utenfor jobben og en arbeidsgiver som oppfordrer deg til å ivareta en sunn balanse.

4. Anerkjennelse

Uansett hva du gjør, tilfører du verdi til arbeidsplassen. Det er det samme om du står på lageret eller sitter i et hjørnekontor. Du skal dra hjem fra jobb, vel vitende om at bidragene dine er viktige og respekteres av kollegaene dine. Det betyr ikke at du skal forvente kake og fest annenhver dag, men arbeidsplassen din skal gi deg en grunnleggende følelse av å bli verdsatt for det du gjør.

5. En følelse av tilfredshet

Du fortjener en jobb som gir deg et visst nivå av selvoppfyllelse. Kanskje du bruker dagene på å tilrettelegge for kollegaene dine og finner det givende? Eller kanskje det er samspillet med kunder som gir deg en følelse av tilfredshet på slutten dagen? En meningsfylt karriere betyr forskjellige ting for alle, men du bør oppnå en viss personlig tilfredshet gjennom jobb.

Jobb er ikke alltid morsomt eller glamorøst, men du skal ikke finne deg i alt bare fordi du får lønn. Har du noen andre innspill til hva man fortjener på arbeidsplassen? Fortell oss i kommentarfeltet!