Still forberedt til jobbintervjuet (del 1 av 2)

Hva bør man egentlig gjøre før jobbintervjuet? For å hjelpe deg å navigere har vi satt sammen noen av våre beste tips – i slik at du kan stille forberedt!

 

Selv om du er dreven på intervjuforberedelser, er det essensielt å bruke tid på å gjøre research på forhånd av et intervju. Bli kjent med selskapet, hva de tilbyr og hvordan intervjuform de bruker!

Bli kjent med selskapet

  • Sett av et par timer til å bli godt kjent med selskapet – og ta gjerne i bruk flere kilder. Snakk med venner og kontakter, les nyhetssaker, og, ja, bruk litt tid på Google. Ofte ser kandidater kun på informasjonen selskapet pusher ut via nettsiden og sosiale medier, men glemmer å se etter hva andre sier. Gjennom å benytte flere kilder får du et større bilde av selskapet (i tillegg til mulig negativ omtale).
  • Skap deg et inntrykk av “hvem” selskapet er. Begynn med å lese selskapets blogg og sjekk ut Facebook-siden – tonen i selskapets innhold på disse sidene er ofte representative. Twitter kan også være en god ressurs ettersom du kan se både hva selskapet og de ansatte snakker om. Er ansatte sarkastiske og tuller med hverandre? Slå da gjerne av et par vitser når du møter folk! Twitrer de om et arrangement eller en produktlansering? Bruk dette som for å innledende en samtale.

Dypdykk: Tenk på dette når du skriver CV

 

Test produktet eller tjenesten på forhånd

  • Uansett hvilken stilling du søker på – enten det er innen ingeniør, salg eller markedsføring – bør du alltid teste produktet eller tjenesten selskapet tilbyr før du kommer på intervju. Hvis du blir ansatt, vil målet ditt være å skape verdi for mennesker og selskaper som bruker dette produktet eller tjenesten- og da hjelper det at du selv er kjent med det.

Dypdykk: Hva gjør du hvis du får avslag på jobb?

 

Forhør deg om intervjuformat

  • Be om en liste over hvem du skal møte under intervjuet. Deretter, prøv å skap deg et bilde av dem – hvem er de, hva har de gjort tidligere og hva slags personlighet har de. Til sist, forbered noen spesifikke spørsmål til hver og en av de som intervjuer: Spør om detaljer rundt området de jobber, diskuter relevante arrangementer eller problemstillinger knyttet til det de jobber med.
  • Forskjellige selskaper bruker forskjellige typer intervjuer, så spør om hva du som venter deg forhånd. For eksempel, noen selskaper kjører case-basert intervju eller “brain teasers”, mens andre gir et mer standard sett med intervjuspørsmål. Å høre med HR eller rekrutteringsansvarlig om intervjuformat på forhånd er helt innafor. Og når du vet dette, kan du investere tid i å bli kjent med denne type spørsmål – noe som kan være helt avgjørende for utfallet av intervjuet!

Kilde: The Muse

 

Vil du vite mer? Les flere tips til arbeidslivet på arbeidsom.no.