Slik gir du et godt førsteinntrykk på jobbintervju

Manpower-logo

Et jobbintervju er en stressende situasjon. Her er tipsene til hvordan du gir et godt førsteinntrykk.

De fleste ledere er vant til å møte nervøse kandidater og de tolker ikke nødvendigvis nerver som noe negativt. Er en jobbsøker stresset betyr det ofte at han eller hun virkelig ønsker å gi et godt inntrykk. Det er imidlertid andre måter du kan sabotere ditt eget førsteinntrykk på som du bør være obs på.

Pass på hvordan du ordlegger deg

Unngå å si noe negativt om din tidligere arbeidsgiver eller kolleger. Var din forrige sjef forferdelig? Eller behandlet organisasjonen sine ansatte dårlig? Du er uansett ikke tjent med å sette dem i et dårlig lys. For en potensiell arbeidsgiver oppleves framstillingen av din forrige arbeidsgiver som en pekepinn for hvordan du senere vil omtale dem.

Du kan for eksempel begrunne ditt ønske om jobbskifte i at du og din tidligere arbeidsgiver ikke var en god match, ikke hadde et forenelig verdigrunnlag, eller rett og slett at du er klar for nye utfordringer.

Dypdykk: Skal du søke ny jobb? Her er de beste tipsene.

Vær ærlig

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt tatt risikoer, feilvurdert prosjekter eller opplevd at ting ikke gikk helt etter planen. Vær ærlig og stå for de valgene du har tatt og bruk dette til noe positivt i den prosessen du er i nå. Det viktigste er at du viser hva du har lært av dine feil og gi av at du har erfaring med å håndtere vanskelige situasjoner.

Forbered deg godt

Viser du forståelse og interesse for organisasjonen under et jobbintervju er det langt lettere å skape begeistring. Forbered deg godt og forsøk å opparbeide deg en forståelse for organisasjonens visjon, mål, verdier og historie i forkant. Dette signaliserer tydelig at du er motivert.

Dypdykk: Slik lykkes du i ny jobb.

Kilde: workitdaily.com