Vet du hva rekrutterere ser etter på nett?

Human resources concept

Rekrutterere og headhuntere benytter sosiale medier når de leter etter de beste kandidatene. Her får du tips på hva rekrutterere ser etter:

Det er ingen hemmelighet at rekrutterere og headhuntere sjekker ut kandidater på nettet før de tar dem videre i en ansettelsesprosess.  Hvis du vil gjøre et godt førsteinntrykk på nettet, må du derfor gjøre litt forarbeid. Finnes det noe i de sosiale medieprofilene dine som du ikke vil at de skal se? Ta det bort! Mens du rydder i profilene dine bør du også vurdere hva de vil se etter, og gjøre det enklere å finne du ønsker at skal vises.

Du har faktisk peiling

Hevder du at du er en ekspert på feltet ditt i CV-en din? Da må du bevise det. Rekrutterere vil lete etter bevis på nettet. De bør finne noe som understøtter påstanden din der. For eksempel en blogg, blogginnlegg, nyhetssaker, en aktiv LinkedIn-profil med mye fagstoff eller en online portefølje med arbeidene dine.

Du snakker ikke stygt om din gamle arbeidsplass

Hvis du baksnakker den gamle sjefen din, tidligere kolleger eller den gamle arbeidsplassen din på nettet, vil blir ingen imponert. Hvis en rekrutterer eller en headhunter finner spor av noe sånt, vil de tenke – hvis vi ansetter denne personen, hvordan håndterer personen motgang eller vanskelige situasjoner? En grei hovedregel er at du aldri bør klage om din tidligere arbeidsplass på nettet. Om du har falt i denne fella, slett innleggene dine.

Du har personlighet

Selskaper har i større og større grad begynt å ansette folk ut fra hvem de er og ikke bare ut fra arbeidserfaring. Arbeidsgivere har innsett at en feilansettelse kan ødelegge dynamikken på arbeidsplassen og føre til problemer som kan påvirke virksomheten og trivsel. Det blir derfor viktigere og viktigere å finne folk som deler de samme verdiene, lidenskapene og målene som selskapets øvrige ansatte.

Du legger ikke ut upassende ting

Upassende innlegg på nettet er en stor, rød varsellampe for rekrutterere og headhuntere. Du bør ikke legge ut fordomsfulle og diskriminerende kommentarer eller innlegg. Rekrutterere og headhuntere bryr seg generelt ikke så mye om festbildene dine lenger, så lenge profilen din ikke gir utrykk for at det er den eneste hobbyen din. I stedet kan du prioritere de bildene du vil at de skal se, så de blir uthevet i profilen din. Det kan du for eksempel gjøre på Facebook.

Rydd opp i interessene dine

Facebook har en rekke pages og interesser du kan oppgi og «følge». Hvis du fulgte noe eller noen på tull i løpet av studietiden som ikke smasvarer med den du er i dag eller dine verdier, ta det bort. Eller kanskje du har ført opp en obskøn interesse fordi det var en morsom greie på en fest? Ta det bort med en gang.

Dette er bare noen ting som rekrutterere og headhuntere ser etter når de søker deg opp på nettet. De ser selvfølgelig etter forskjellige ting avhengig av hvilken jobb det er snakk om, men sørg for at du gjør forarbeidet ditt godt. Rydd, slett og ta bort ting som kan være negativt for deg i en jobbsøkerprosess!

Hvis du vil ha flere tips til hva du bør gjøre med de sosiale medieprofilene dine, vet vi mer om hvordan du kan bruke LinkedIn og Twitter.

Har du noen andre tips til hva man bør gjøre i tilfelle en rekrutterer eller en headhunter sjekker ut profilene dine? Fortell oss i kommentarfeltet!

Kilde: Workitdaily