Ødelegger sosiale medier for deg?

Selfie with the best friends

Facebook, Twitter og Instagram er morsomme tidsfordriv. Men visste du at det du legger ut i sosiale medier kan ødelegge karrieren din? Stadig flere arbeidsgivere bruker sosiale medier for å sile ut jobbsøkere.

Det betyr at du ubevisst kan drepe karrierene din med noen små tastetrykk på telefonen. Vi vet heldigvis hvordan du kan styre unna de største fellene.

Du utleverer for mye (eller for lite)
Ingen vil vite om hvert eneste måltid du spiser, hvor hardt du festet i går kveld eller uutholdelige detaljer om den siste runden din med omgangssyke. Det gjør verken vennene dine eller familien din, og absolutt ikke en potensiell arbeidsgiver. En god tommelfingerregel for hva som er greit å legge ut i sosiale medier er følgende – ville du vært komfortabel med å si det til sjefen din eller en potensiell arbeidsgiver ansikt til ansikt? Eller ville du vært komfortabel med å rope det i byens travleste handlegate? Hvis du rynker på nesen av det, er det best å la være å legge det ut.

Men, ikke la dette rådet skremme deg bort fra å legge ut noe i det hele tatt! Regelmessige oppdateringer er også nøkkel til å øke nettverket ditt og bygge din egen kompetanse på sosiale medier. Begge deler er noe arbeidsgivere setter pris på. I tillegg kan en potensiell arbeidsgiver fort rynke på nesen av å søke deg opp på Facebook og finne en tom konto som ikke er oppdatert på flere måneder. Ikke lag en konto med mindre du faktisk kommer til å bruke den – og sørg for å slette gamle kontoer som du ikke bruker lenger.

Vennene dine er grenseløse
Selv om du har disiplinen på plass i sosiale medier, har kanskje ikke vennene dine det. Det er ikke bra om vennene dine legger ut upassende innlegg eller bilder og tagger deg i dem. For å unngå det, pass på at personverninnstillingene dine er stilt inn slik at vennene dine ikke kan gjøre det.

Ta kontroll på personverninnstillingene dine
Selv om du passer på å ikke legge ut noe upassende, er det vanligvis lurt å være streng med personverninnstillingene dine. Det gjelder spesielt på Facebook, hvor det som legges ut ofte er mer personlig. Du kan for eksempel lage en liste for kolleger, slik at du kan begrense hvilke bilder og innlegg de får se. Facebooks retningslinjer for personvern forandrer seg hele tiden, så hold deg oppdatert på endringene for å være sikker på at din personlige profil er like privat som du tror den er.

Profilene dine er ikke søkbare
Hvis du er aktivt på jakt etter en jobb, er sosiale medier et flott sted å bli funnet. Hvis du har fulgt de øvrige rådene våre, er dine sosiale medier en flott mulighet til å vise frem sider av deg selv som ikke fremgår av en CV. For å være sikker på at du er søkbar for potensielle arbeidsgivere, fyll ut profilen din ordentlig, og pass på at enkelte innlegg og bilder du ønsker å vise frem er synlig for alle.

Du bruker jobbmailen som innlogging
Hvis du bruker jobbmailen din som innlogging i sosiale medier, kan arbeidsgiveren din få tilgang til dine data. Bruk din egen e-post til sosiale formål for å beskytte personvernet ditt.

Når alt dette er sagt, strategisk bruk av sosiale medier kan være et viktig verktøy i utviklingen av din karriere. Brukes de på feil måte kan de derimot ødelegge den. Vær oppmerksom på personverninnstillingene dine og tenk før du tweeter og legger bilder!

Hvis du vil ha anbefalinger om hvordan du bør bruke noen sosiale medier, sjekk ut våre Twitter-tips og LinkedIn-tips.

Har du noen andre tips til hva man ikke bør gjøre i sosiale medier? Fortell oss i kommentarfeltet!

Kilde: Workitdaily