Min karriere: Merete Mosland Nyhus

I Min karriere deler en erfaren arbeidstaker verdifull innsikt om arbeidslivet. Denne uken har vi snakket med Merete Mosland Nyhus, bemanningsrådgiver i Manpower.

Mini-CV

Navn: Merete Mosland Nyhus

Stilling: Bemanningsrådgiver i Manpower SydVest, avdeling Kristiansand

Født: 1981 (38 år)

Familie: Gift og har ett barn

Utdannelse: Utdannet innen grafisk design og kommunikasjon. Har senere tatt kurs innen salg og markedsøkonomi. Har tatt studiet juridisk kontormedarbeider ved siden av Manpower-jobben. DNV GL-sertifisert rekrutterer. Studerer for øyeblikket Human Resource Management på deltid ved universitetet i Sørøst-Norge.

Erfaring: Resepsjon og servicesenter, kurs/konferanse-vert, selger av profileringsartikler, markedskonsulent i lokalavis, samt flere år som butikkleder.

Hva var din første jobb?

Den første sommeren med arbeidserfaring var jeg hjelper under en kabaret/festival på Festningen i Kristiansand. Jeg løp ærend, kokte kaffe, ryddet og vasket.

Min første «ordentlige» deltidsjobb var som butikkmedarbeider hos Free Record Shops butikk på Sørlandssenteret. Der ble jeg i nærmere åtte år, og jobbet etter hvert for flere avdelinger i Kristiansand, Oslo og Asker. Jeg fikk utfordret meg selv som butikksjef allerede som 19-åring.

Hvordan fikk du jobben?

Mine første sommerjobber fikk jeg gjennom familie og bekjentskap. Jobben hos Free Record Shop fikk jeg etter «vanlig» prosess. Jeg tror det hjalp å ha litt arbeidserfaring fra tidligere, og at jeg var «på» og leverte søknaden personlig, slik at butikksjefen fikk hilst på meg.

Hva lærte du i din første jobb som du har tatt med deg videre i arbeidslivet?

Noe av det jeg husker best er arbeidsgleden og det gode miljøet. Ved siden av å selge og gjøre de daglige arbeidsoppgavene våre, var vi flinke til å spre god stemning, både for hverandre og sammen med kundene. Vi jobbet jo med musikk, så det var lett å komme i godt humør og skape stemning. Det smittet over på alle som jobbet der og på kundene. Det viktigste jeg tok med meg videre er at man kommer langt med et smil! («Service with a smile» sto det på t-skjortene våre.)

Jeg har alltid vært stolt av arbeidsplassen min, og tatt med meg at man skal huske på å være bedriftens ansikt også utad. Man vinner på å vise at man er stolt av jobben sin!

Hva jobber du med om ti år?

Jeg håper jeg fremdeles er i ManpowerGroup. Jeg vil fortsette å jobbe med det jeg liker best: kommunikasjon med mennesker, oppfølging, veiledning og utvikling. Drømmen er nok personalarbeid og mellommenneskelig kommunikasjon, kombinert med flere oppgaver knyttet til markedskommunikasjon og synliggjøring av selskapet i markedet.

Hva er ditt beste tips til folk som skal inn i arbeidslivet?

Bli kjent med deg selv. Hvilke kvaliteter har du? Hva er du stolt av? Ikke vær redd for å skryte av deg selv når du skal selge din egen merkevare. I møte med en potensiell arbeidsgiver er det viktig å ha noen gode argumenter for hvorfor det er akkurat deg de skal velge. Som arbeidssøker bør du også tenke på hva som kan komme frem om noen søker deg opp på nettet. Hvordan fremstår du i sosiale medier? Tenk over hvilke bilder og annet innhold du viser utad.

Er det aller første gang du søker jobb? Lag en CV eller kortfattet skriftlig presentasjon av deg selv med en åpen søknad, som du kan dele ut eller sende på epost. Følg med på stillinger som utlyses, og få andre til å hjelpe deg å spre at du ønsker å søke jobb. Bruk familie, naboer og bekjente til å undersøke i sitt nettverk om noen vet hvor det kan være behov for folk. De fleste skaffer sin første jobb via bekjentskap. Men ikke la andre gjøre hele søknadsprosessen for deg. Det er ikke moren eller faren din de er interessert i å hilse på.