Min karriere: Ingvild Trones

I Min karriere deler en erfaren arbeidstaker verdifull innsikt om arbeidslivet. Denne uken har vi snakket med Ingvild Trones, konsulent hos Manpower Nordland.

Mini-CV

Navn: Ingvild Trones

Stilling: Konsulent i Manpower Nordland

Født: 1989 (29 år)

Familie: Kjæreste

Utdannelse: Bachelorgrad i medier og kommunikasjon fra NTNU i Trondheim. Studier i utlandet i samarbeid med Gateway College, New York, i Fashion Management, Marketing og Business English.

Erfaring: Jeg har arbeidet mye med kundeservice, salg og oppvekst før og under studietiden. Etter jeg var ferdig med utdanningen registrerte jeg meg på Manpowers nettsider, og var etter kort tid ute i jobb som utleid barnehagemedarbeider. Etter to måneder takket jeg ja til et engasjement jeg hadde søkt på som konsulent i Manpower Nordland. Etter hvert fikk jeg fast jobb, og jeg jobber nå med rekruttering, bemanning og salg innenfor flere bransjer ut mot hele Nordland

Hva var din første jobb?

Min første jobb var som medarbeider på Butikkbakeren. Her startet jeg som deltidsansatt da jeg gikk første året på videregående. En veldig fin jobb med gode og dyktige kolleger innenfor faget. Arbeidsoppgavene mine var alt fra kundebehandling og salg til å smøre baguetter og lage muffins. Da jeg var ferdig med skolen, fikk jeg fulltidsstilling. Etter hvert fikk jeg mer ansvar, og var stedfortreder når daglig leder var borte. Her jobbet jeg til sammen i tre år, før ferden gikk videre til New York og studier i utlandet.

Hvordan fikk du jobben?

Min storebror jobbet i denne perioden i Butikkbakeren. Jeg spurte ham om det hadde vært mulig å snakke med daglig leder. Han sa jeg bare måtte dra innom på dagtid. Jeg gjorde det, hadde med meg CV og søknad, og fikk en samtale der og da med daglig leder. Kort tid etterpå var jeg på opplæring. Det var stort. Jeg hadde sett etter jobb lenge. Endelig hadde jeg min første vei inn i arbeidslivet.

Les mer: Slik mestrer du jobbjakten

Hva lærte du i din første jobb som du har tatt med deg videre i arbeidslivet?

Man lærer utrolig mye i den første jobben, og jeg har tatt med meg mye herfra. Man lærer hvordan det er å være i et arbeidsforhold, blant annet viktigheten av å være presis og fleksibel, å vise at man er arbeidsom, og ikke minst vise at man er til å stole på. Jeg har tatt med meg at det er viktig å være på tilbudssiden, vise interesse og ha en god arbeidsmoral. Jeg lærte hvordan det var å jobbe både selvstendig og i team. Jeg lærte hvor viktig gode kolleger er, og at man tar vare på hverandre. Jeg ble også fortalt tidlig av mine foreldre at gode referanser er viktig, da man kanskje skal søke på en annen jobb senere i livet. Da er det vesentlig at man står på og gjør en så god jobb som mulig.

Hva jobber du med om ti år?

Om ti år ser jeg for meg at jeg fremdeles jobber i Manpower. Jobb er en stor del av hverdagen, og da er det viktig at man trives. Jeg stortrives i Manpower. Om ti år har jeg opparbeidet meg enda mer og bredere kompetanse innenfor faget. Jobb betyr utrolig mye, så å kunne bidra til at andre kommer seg ut i jobb og at de lykkes er utrolig givende. Det er også utrolig gøy når kundene finner den riktige medarbeideren.

Hva er ditt beste tips til folk som skal inn i arbeidslivet?

Mitt beste tips til folk som skal inn i arbeidslivet er å være en aktiv jobbsøker. Bruk nettverket du har, ha klar en god og gjennomført CV, og følg med på stillinger som blir lyst ut. Det kan også være lurt å registrere seg hos rekrutterings- og bemanningsbyråer, og følge opp etterpå ved å ta en telefon. Det finnes også bedrifter der du kan sende inn åpne søknader. Gå innom eller plukk opp telefonen. Ta gjerne på deg frivillige verv du kan føre på CVen. Har du ikke så mye arbeidserfaring fra før, trekk gjerne frem dine personlige egenskaper. Skriv gjerne om hobbyer og hva du har lært av dem. Møt opp med et smil, vær fleksibel, vær på tilbudssiden og vis interesse.

Les mer: Slik skreddersyr du CVen

Vil du lære mer? Finn tips og råd om arbeidslivet på arbeidsom.no.

2 kommentarer