Min karriere: Ina Hjetland

Manpower-logo

I Min karriere deler en erfaren arbeidstaker verdifull innsikt om arbeidslivet. Denne uken har vi snakket med Ina Hjetland, rekrutteringsansvarlig for administrative oppgaver hos Manpower.

Mini-CV

Navn: Ina Hjetland

Stilling: Rekruteringsansvarlig for administrative oppgaver hos Manpower

Født: 8. mars, 1970

Familie: Jeg er gift og har to barn.

Utdannelse: Master i markedsføring fra BI

Erfaring: Jeg har erfaring fra litt forskjellige bransjer. Blant annet så har jeg jobbet for VikarPartner, Egmont Media Group og Damm & Sønn forlag.

Hva var din første jobb?

Min første jobb var som sjokoladepike på Colosseum. Den gangen hadde de i tillegg til kiosken, to Sjokoladepiker som gikk rundt og solgte sjokolade. Jeg husker at jeg syntes det var veldig spennende og gøy.

Hvordan fikk du jobben?

Jobben fikk jeg gjennom moren til en venninne. Hun jobbet i kiosken og visste at de hadde behov for en ny sjokoladepike. Men jeg måtte selv ringe inn for å presentere meg før jeg fikk jobben. Jeg viste pågangsmot og fikk begynne med en gang!

Hva lærte du i din første jobb som du har tatt med deg videre i arbeidslivet?

Jeg lærte at det er gøy å jobbe! Jeg trivdes veldig godt og ble motivert av å se resultater av egen innsats.  Jeg fikk god erfaring fra å jobbe med salg og hvordan man håndterer forskjellige mennesker. I tillegg ble jeg god i hoderegning, ettersom vi hadde ikke kalkulator.

Hva jobber du med om ti år?

Jeg tror jeg fortsatt jobber med rekruttering, men kanskje i en litt annen rolle enn den jeg har i dag. Testing i forbindelse med ansettelse er noe jeg kunne tenke meg å jobbe litt mer med. Det jeg vet sikkert er at jeg kommer til å jobbe med mennesker. Å hjelpe andre ut i jobb betyr mye for meg.

Hva er ditt beste tips til folk som skal inn i arbeidslivet?

Det er viktig å komme tidlig i gang med å jobbe. Vær aktiv på videregående og prøv å skaffe deg en ekstrajobb ved siden av skolen. Det kan være mange måter å få arbeidserfaring på, enten man jobber i butikk eller dømmer fotballkamper på fritiden. Mine beste tips til deg som søker jobb er følgende:

  • Vis at du har pågangsmot og er til å stole på.
  • Pass på at du har en oppdatert og ryddig CV, og legg ved bilde!
  • Les annonsen nøye: Hva det er annonsen egentlig spør etter?
  • Vis eksempler. Bruk dine erfaringer til å vise hvorfor du er egnet til jobben.
  • Ta kontakt. Ikke være redd for å vise deg frem!