Min karriere: Andreas Samuelsen Stensrud

Å lande drømmejobben handler mest om hva du plukker med deg på veien, ifølge rekrutteringskonsulent Andreas Samuelsen Stensrud.

Mini-CV

Navn: Andreas Samuelsen Stensrud

Stilling: Rekrutteringskonsulent hos Manpower Trondheim

Født: 1982 (37 år)

Familie: Samboer og to barn, en gutt på 5 og en datter på 2

Utdannelse: Bachelor i samfunnsvitenskapelige fag og mastergrad i førskolepedagogikk

Erfaring: Jobbet i flere år i barnehage, både fast og utleid via Manpower. Rekrutteringskonsulent i Manpower siden 2014, med ansvar innenfor blant annet utdanning og finans. Jobber i dag i avdelingen Trondheim TalentCenter.

Hva var din første jobb?

Jeg fikk sommerjobb på et lager hjemme på Hamar via min fars nettverk. Der kjørte jeg truck og plukket ordre til kunder. Jeg jobbet der fire eller fem sommere.

Hvordan fikk du jobben?

Jeg fikk jobben via faren min, som de var kunde av. Broren min hadde også jobbet der før meg. Jeg liker å tro at jeg fikk fortsette fordi jeg gjorde en god jobb.

Les mer: Trenger du å lage videosøknad?

Hva lærte du i din første jobb som du har tatt med deg videre i arbeidslivet?

Nettopp det å gjøre så godt du kan, slik at ettermælet ditt blir positivt. Den første jobben du får er aldri drømmejobben, men den er det første steget på karrierestigen. Dine første arbeidsgivere kan gi deg en god referanse og fortelle andre at du er en som gjør en god jobb. Jeg gjorde jobben så godt jeg kunne og viste en god innstilling der jeg var fleksibel, positiv og hadde god arbeidsmoral. Jeg brukte sjefen som referanse da jeg søkte jobber i etterkant. Og jeg lærte jeg hva det vil si å jobbe, møte tidsnok, stå på i åtte timer eller mer, være sosial med kolleger, og så videre.

Hva jobber du med om ti år?

Jeg jobber fortsatt i rekrutteringsbransjen, forhåpentligvis fortsatt i Manpower. Jeg legger stor vekt på å utvikle seg og lære mens jeg holder på, alltid utfordre meg selv og tørre takke ja til nye utfordringer – noe jeg vet jeg får lov til hos oss. Ingenting er så givende som å hjelpe noen komme seg ut i arbeidslivet, enten de har havnet utenfor i noen år, tar sine første steg ut i arbeidslivet, eller er klare til å ta det neste steget.

Les mer: Slik forhandler du om lønn

Hva er ditt beste tips til folk som skal inn i arbeidslivet?

Det er standardrådene, som å legge mye jobb i CV og søknad, og å kartlegge kompetansen din grundig. Et annet godt råd er å ringe dine egne referanser. På den måten får du, forhåpentligvis, gratis skryt og anerkjennelse. Da er det lettere å skryte av deg selv i søknaden eller på intervjuet, siden du har fått det bekreftet fra andre. Å søke jobber er å være selger, og en god selger promoterer seg selv på en faktabasert og ydmyk måte.

Det er viktig å være tålmodig. Du får sjelden drømmejobben rett ut fra skolebenken. Tenk langsiktig og bygg nettverk og kompetanse på veien. Å kunne vise at du faktisk har lært noe fra tidligere jobber er viktig.

Vil du lære mer? Finn tips og råd om arbeidslivet på arbeidsom.no