Julegavetips til kontoret

Fire ting du kan gi til noen som jobber i kontorlandskap – eller til deg selv.

Hva gir man til noen som allerede har alt? Dagens kontorer er som regel utstyrt med hevepulter, snurrestoler, dobbeltskjermer og alle skrivesakene man kan drømme om. Hva mer kan noen som jobber i åpent kontorlandskap ønske seg?

Her er fire ting som kanskje kan gjøre kontorhverdagen litt enklere.

Støydempende hodetelefoner

Pris: fra rundt kr 400

Åpne kontorlandskap kan være en gave for kreativitet, samarbeid og sosial kontakt på jobben. Men det kan også være ødeleggende hvis man trenger å konsentrere seg, og kollegene heller vil ta telefoner fra pulten, ha opphetede debatter på tvers av rommet, eller beint frem leke med hverandre. Da er det befriende å kunne ta på seg hodetelefoner med aktiv lyddemping.

Les mer: Når bør du skifte jobb?

Jo, du kan klare deg med vanlige hodetelefoner eller ørepropper hvis du bare skrur lyden høyt nok. Men det er gjerne et lydnivå som ikke er sunt i lengden, og som for noen kan ende opp som mer distraherende enn støyen du prøver å stenge ute.

Hodetelefoner med aktiv lyddemping er ikke kjekt å ha hvis du jobber i et åpent kontorlandskap. Det er en livsnødvendighet.

Innesko

Pris: fra rundt kr 300

Sko er noe herk. De er varme og trange, og gir deg klamme og illeluktende føtter hvis du ikke får tatt dem av. Enda verre er det om vinteren, når de fleste har sko som kryper langt opp på ankelen og har flere centimeter tykk polstring. Likevel blir mange sittende med skoene på hele dagen, kanskje fordi de det ikke er sosialt akseptabelt å gå på sokkelesten på jobb, kanskje fordi gulvet er vått, kanskje fordi de ikke har tenkt på at det finnes et alternativ.

Det gjør det. Nei, ikke tøfler, men innesko. Sko som er minst like presentable – om ikke mer – som dem du har på deg ute, men som er lette, løse og behagelige. Hva med et par klassiske penny loafers, eller noen uanstrengte slip-ons?

Terapilamper

Pris: fra rundt kr 450

Som Arbeidsom har skrevet om før, er vi mennesker laget for å gå i spareblussmodus i mørketiden. Det passer dessverre dårlig i det moderne arbeidslivet. Derfor opplever mange lav energi og nedstemthet om vinteren.

Man kan ta tilbake noe av det tapte sollyset med en såkalt terapilampe, en kraftig lampe med et spekter som etterligner solens. Noen av modellene tar lite plass og ser ut som små nettbrett når de er av. Perfekt til å ha på pulten, med andre ord.

Planter

Pris: fra rundt kr 50

Finnes det noen grunner til ikke å ha planter? De er fine å se på, de resirkulerer luften for oss, og de gir oss en svak illusjon av å være i naturen. Ikke minst er det et lite prosjekt å holde dem i live. Det kan være en kilde til motivasjon, utfordring og mestring i hverdagen.

Les mer: Ta juleferie med god samvittighet

Du kan finne en plante for ethvert behov. De kan være store eller små, fargerike eller ensfargede, eksotiske eller erkenorske. Noen klarer seg i måneder uten lys og vann, mens andre trenger nok stell til å fylle en deltidsjobb.

Best av alt: Man kan aldri få for mange av dem. Planter er julegaven du aldri trenger å slutte å gi.

God jul fra alle oss i Manpower!