Fire intervjutriks som gir deg selvtillit

Strong handsome young happy man

Det er vanskelig å utstråle selvtillit når du føler deg usikker. Vi har noen intervjutriks som gir deg selvtilliten du trenger for å naile jobbintervjuet!

Selvtillit gir deg god utstråling. Med god selvtillit vil kroppsspråket, mimikken og tonefallet ditt gi intervjueren inntrykk av at du er etterspurt og at du vet hva du er verdt. Vi har noen intervjutriks som kan hjelpe deg å utstråle selvtillit.

Vær streng med tiden din

Du vet at tiden din er verdifull, men det må du også vise andre. Derfor skal du ikke la et intervju fortsette i det uendelige. Det reduserer omverdens oppfatning av din verdi. Sett deg en tidsfrist for intervjuet, uansett om det er på telefon eller er et fysisk møte. Når du fristen du har satt, kan du vurdere om du det er verdt å strekke ut intervjuet i noen minutter til. Hvis ikke, bør du avslutte.

Ikke fortell om lønna di

De aller fleste arbeidsgivere kan finne ut sånn cirka hva du har tjent tidligere. Derfor bør du ikke vise alle kortene dine med en gang. Hvis du blir spurt om lønnsnivået ditt, kan du svare med: “Jeg er ikke klar for å diskutere lønnsdetaljer. Jeg vil heller vite hva som er forventet lønnsnivå for stillingen for noen med min arbeidserfaring.”

Finn ut hvor de er i ansettelsesprosessen
Bare fordi du vil ha jobben så forplikter ikke det deg til å bli intervjuet i en uendelig rekke. Hvorfor klare de ikke å bestemme seg? Før du godtar enda et intervju, bør du be om å få vite hvor de er i ansettelsesprosessen, og hva de ønsker av deg i det neste intervjuet. Hvis de ikke kan eller ikke er villige til å gi deg denne informasjonen, bør du vurdere å trekke deg.

«Jeg vil ha jobben!»

Det høres innlysende ut, ikke sant? Du vil likevel bli overrasket over hvor mange gode kandidater som går glipp av et jobbtilbud fordi de ikke er tydelige på at vil ha jobben. Hvordan sier du fra? Idet intervjuet avsluttes, bør du ta opp hvorfor du er interessert i jobben. Fortell hvorfor du vil være en del av selskapet. Og si rett ut du vil ha jobben. Det kan gjøre en stor forskjell.

Hvis du vil ha flere tips til intervjuet, så vet vi hva som må til for å gi et godt førsteinntrykk.

Har du noen intervjutriks? Fortell oss i kommentarfeltet!

Kilde: Workitdaily