Hvordan effektivisere jobbsøkerprosessen?

Noen ganger kan søknadsprosessen føles både tid- og energikrevende. Vi gir fire råd for hvordan du kan effektivisere prosessen og komme et skritt nærmere din neste jobb.

1. Ta notater

Pass på å skrive ned alle jobber du har søkt på, når du søkte på dem og når søknadsfristen går ut. Ikke glem å skrive ned de jobbene du planlegger å søke på! En ryddig måte å holde orden er gjennom å opprette et Exceldokument. På denne måten er du oppdatert på når det er på tide å gjenoppta kontakten med selskapet og hvor lenge annonsene vil ligge ute før de fjernes. I tillegg går du ikke glipp av en mulighet på grunn av slurv!

Dypdykk: Styr unna disse CV-feilene

2. Gjenoppta kontakten

Vær nøye med å følge opp jobber du har søkt på ved å ta opp kontakten via telefon eller mail. Hvis du ikke har hørt noe fra selskapet eller rekrutteringsselskapet etter perioden som er angitt i annonsen er det på tide å ta kontakt. Tar du personlig kontakt skiller du deg ut blant andre kandidater som har søkt på samme stilling. Er du nervøs for å ringe kan det være lurt å ta kontakt tidlig på dagen, så slipper du å gå rundt og grue deg. Men ønsker du å forbedrede deg kanskje det passer bedre om ettermiddagen. Kjenn etter hva som passer deg best!

Dypdykk: De viktige forberedelsene til intervjuet

3. Vis interesse

Hvis du finner et selskap eller en organisasjon som jobber med noe du interesserer deg for, eller hvis du har funnet den perfekte deltidsjobben – ring dem! Ring og spør om å få møtes over en kaffe eller et uforpliktende møte. Kanskje planlegger de å ansette noen med akkurat din kompetanse eller erfarenhet i fremtiden.

4. Lag en timeplan

Den som har vært arbeidsløs tidligere ved hvor tøft det kan være å skape gode rutiner. Legge seg i tide, stå opp i tide, spise faste måltider etc. Noen dager forsvinner rett og slett. Men som jobbsøker må man ta jobbsøkingen på alvor og se på det som en heltidsjobb. Opprett derfor en timeplan for dagen din der du legger inn arbeidsoppgaver: sjekke mail, gjenoppta samtaler, pusse på CVog søknadstekst, og booke møter. Det kan i tillegg være lurt å begrense antall intervjuer i løpet av en uke, slik at du kan fokusere på å forberede deg ordentlig før hvert intervju.

Lykke til!

Kilde: Manpower Sverige

Vil du vite mer? Les flere tips til arbeidslivet på arbeidsom.no.