Gode søknader koster

Hvis du vil skrive en virkelig god søknad, må du bevise at du passer til jobben.

Hvordan man skriver søknader er noe av det vi har skrevet mest om her på Arbeidsom. Men siden nyttår statistisk sett er når flest av våre lesere søker ny jobb, er det på tide med en oppfriskning.

Hva skiller en god søknad fra en dårlig?

Hei og farvel

For å svare på det, kan vi ta utgangspunkt i hva du ikke bør gjøre. Slik kunne en søknad fra en ung førstegangssøker typisk sett ut:

 Hei!

Jeg så annonsen deres og tenkte at dette er en jobb jeg har lyst på!

Jeg er [personalia].

Jeg har [liste over erfaringer].

I tillegg er jeg [liste over positive adjektiver].

Og jeg har [en litt «artig» erfaring, egenskap eller i verste fall hobby].

Håper dere vil høre mer fra meg!

Les mer: Bli likt på intervju

Så det er klart: En sånn søknad er ikke en dealbreaker. Før han fikk drømmejobben, er det sannsynligvis dette bloggforfatteren ville skrevet i sine egne søknader. En slik søknad er egentlig bare en mindre skjematisk utgave av en CV, så hvis du har en bra CV, kan du fortsatt få jobben.

Men hvis du sender en slik søknad, tyder det på at du har misforstått hvordan arbeidsgivere tenker. Det virker som om du legger du til grunn at den som ansetter er mer opptatt av deg enn av selskapet.

Du har skrevet som om rekruttereren begynner med å lese hver søknad grundig, danne seg et bilde av alle søkerne, og så gjøre en helhetsvurdering av hvem hun liker best. Mer realistisk starter hun med å finne ut hvilke behov hun trenger dekket, skumlese søknadene, og kaste alle som ikke umiddelbart gjør henne trygg på at de dekker alle behovene.

Kanskje enda viktigere: Du har glemt at rekruttereren er et vanlig menneske, og at hun kommer til å synes du virker dørgende kjedelig.

Vis, ikke fortell

Det er ikke gitt at en søknad som likner på oppsettet over ikke er gjennomtenkt. For alt vi vet, har søkeren gjort en grundig jobb med å finne ut hvilke nøkkelferdigheter jobben krever og plukke ut erfaringer som demonstrerer disse. Problemet er at hun ikke gjør noe forsøk på å koble dem sammen. Hun lar i stedet erfaringene henge i løse luften, og overlater til arbeidsgiveren å samle trådene.

Enda verre er det med de personlige egenskapene hun lister opp. Det koster ingenting å påstå at man er flittig, punktlig, effektiv, positiv, løsningsorientert eller hva enn annet arbeidsgiver måtte ønske seg. Søkeren er nødt til å argumentere for at hun har egenskapene.

Les mer: Manpower-sjef Sølvi Spilde Monsen om læringsvillighet

Ikke del søknaden inn på denne måten. Skriv heller eksplisitt hvilke nøkkelegenskaper og -kompetanser du tror arbeidsgiver ser etter, og bruk formalkompetanse, erfaringer, tilbakemeldinger og anekdoter til å underbygge at du har dem.

Finn ut hva du søker på

Den første setningen oppsummerer egentlig alt som er galt. Du kunne brukt den til å søke på hvilken som helst stilling. Det er ingenting i den som avslører at du i det hele tatt har hørt om arbeidsgiveren før. Setningen er dårlig fordi den er gratis.

Hva ville vært en bedre oppskrift? Det finnes det ikke noe klart svar på. En god søknad skal reflektere både deg selv og stillingen du søker. Du må forstå hva arbeidsgiver trenger og hva du kan tilby. En god søknad for meg vil være en dårlig søknad for deg.

En god søknad koster. Den krever at du leser deg opp på og prøver å forstå arbeidsgiveren, at du reflekterer rundt hva som skal til for å gjøre en god jobb, og at du underbygger påstandene du kommer med. Det finnes det ingen oppskrift for.

Finn drømmejobben i dag! Registrer deg hos Manpower og søk på hundrevis av stillinger.