Hvordan gjør du jobbjakten gøy?

Happy young people having hot drinks outdoors in cafe.

Altså, hvem sa at jobbjakten må være dødskjip? Det er faktisk fullt mulig å se etter ny jobb samtidig som du har det gøy! Vi vet hva som skal til.

Jobbjakten kan ta tid – dager, uker eller til og med måneder. Du lever bare én gang, så livet er for kort til å være ulykkelig! Vi har derfor funnet frem til seks gode vaner som vil gjøre deg til en lykkeligere jobbsøker.

Legg en plan
Det er utrolig vanskelig å holde fokus uten en plan. Finn ut av hva som er målene dine og hva du må gjøre for å oppnå de. Vær spesifikk og gi deg selv frister. En god og målrettet plan vil gi deg fremdrift, retning og motivasjon!

Spis sunt
Det er viktig å spise sunt, for et dårlig kosthold kan gjøre deg deprimert og trøtt. Spis vitaminer, masse grønt og nok protein. Det er tross alt energikrevende å søke jobb. Selv om det er lett å ty til trøstespising, vil det bare straffe seg.

Sov nok
Sov nok om natten! Å sitte oppe sent for å saumfare jobbannonser er ikke vits. Da er du sliten og ukonsentrert. Det er mye bedre å legge seg, og heller begynne på nytt når du er uthvilt. Hvis du blir litt nedfor i løpet av dagen, kan det også hjelpe å ta en lur. Alt ser svart ut når du er sliten! Ta en power-nap og lad batteriet, så vil alt virke enklere etterpå.

Tren
Du trenger energi og endorfiner for å opprettholde jobbjakten. Det vil ikke en stillesittende dag foran datamaskinen gi deg. Nøkkelen til regelmessig trening er rutine. Du bør derfor sette av en fast tid hver dag til trening. Hvis du har veldig mye annet å gjøre, så holder det med en halvtime!

Gå ut
Du bør prøve å få til en halvtime utendørs hver dag. Noen få minutter i solskinnet kan gjøre underverker for hvordan du føler deg. Det er spesielt viktig om vinteren for å bekjempe sesongmessige depresjon. Ikke nok med det, den friske luften vil gjøre deg godt. Så, slå av datamaskinen og snør på deg skoene!

Vær sosial
Det er fort gjort å isolere seg om jobbjakten er frustrerende, men det er veldig viktig være sammen med familie og venner. Lag kaffeavtaler, inviter til filmkveld og gå tur med venner. Finn på ting som får deg ut av huset. Du bør treffe andre enn deg selv minst et par ganger i uken.

Har du noen tips til hva som kan gjøre jobbjakten gøy? Fortell oss i kommentarfeltet!

Kilde: Workitdaily