Flere korte CV-tips

Det er vanskelig å skrive CV. Vi har derfor fått noen flere tips og råd fra en rekrutteringsekspert.

Ina Hjetland har vært i rekrutteringsbransjen i femten år, og har jobbet i Manpower de siste tretten årene. Hun intervjuer og screener jobbkandidater.

Her er seks enkle CV-tips hun har plukket opp på veien:

Fikk du med deg denne? Fem korte CV-tips

1. Hold det kort og enkelt

Mange tror at det er om å gjøre å ha den lengste CV-en. Men en for lang og detaljert CV kan skade sjansene dine. En god CV bør helst være på én side, og aldri mer enn to. Du kan korte ned CV-en din ved å droppe fyllord som «jeg gjorde», «jeg hadde ansvar for» og så videre. Gå heller rett på de konkrete beskrivelsene av hva du gjorde.

2. Legg ved bilde

Jeg liker at kandidatene legger ved bilde. Det er lettere å forholde seg til et ansikt enn bare et navn. Det hjelper oss å bli mer kjent med søkeren. Men det forutsetter at bildet er profesjonelt. Bakgrunnen må være formell, og du må være ordentlig kledd. Og så må du være litt blid. Mange har en veldig streng mine. Det er fint med naturlige, ordentlige bilder som viser et lite glimt av smil.

Les mer: Hva bør du ha på deg på intervjuet?

3. Vær personlig

Jeg liker også at kandidatene legger ved en liten personprofil i CV-en, altså en kort historie om hvem de er. Det gir oss mer innsyn i hvem kandidaten er, men også i hvordan kandidaten fremstiller seg selv. Det kan vi lære mye av.

4. Vær detaljert

Gode søknader svarer på stillingsannonsen. De gode kandidatene har oppdatert CV-en sin etter siste jobb og viser tydelig hvilke arbeidsoppgaver de har hatt i løpet av arbeidslivet. Du bør være detaljert! Skriver du bare «markedskonsulent» som stillingstittel uten å utdype hva stillingen innebar, er det uklart hvilke arbeidsoppgaver du har hatt. Da er det vanskelig å tolke om du har riktig kompetanse for stillingen du har søkt på eller ikke. Kandidatene som skiller seg ut negativt er de som fremstår som om de søker på feil stilling. Det er din oppgave å sørge for at den som leser CV-en din skjønner at du er riktig person for jobben.

Les mer: Hvorfor skal arbeidsgiver velge deg?

5. Vis frem kompetansen din

Husk å legge til kompetansen din innenfor IT. Er du god i Word, PowerPoint eller Excel? Har du tatt noen kurs? Kan du noen andre IT-programmer? Denne kompetansen kan være avgjørende og bør derfor stå i CV-en din.

6. Når kan du tiltre?

Du bør skrive når du kan tiltre stillingen. Det er ikke alltid så lett å skjønne om noen fortsatt jobber et sted eller om de kan begynne i den nye stillingen med en gang. Det bør derfor skrive tydelig i CV-en når du kan begynne å jobbe.

Finn din neste jobb i dag! Registrer deg hos Manpower og søk på hundrevis av stillinger.