Finn jobb på utradisjonelle måter

Manpower-logo

Jobbportaler på nett kan være en labyrint av åpne stillingsannonser. De spennende jobbmulighetene risikerer å forsvinne i et hav av informasjon. Heldigvis finnes det andre måter å finne jobb på.

Hvert år utlyses tusenvis av ledige stillinger gjennom Manpowers nettsider og Finn.no. Hvis du er på jobbjakt er det alltid lurt å undersøke slike sider. Men det finnes også utradisjonelle måter å finne jobb på. For eksempel:

Bruk det sosiale nettverket ditt

Å snakke med folk du kjenner kan åpne øynene dine for muligheter du ikke visste at fantes. Ikke vær redd for å bruke nettverket ditt. Du vet nemlig aldri hvem i nettverket ditt som vet om en åpen stilling eller som kjenner noen i et selskap eller i en bransje som kan bli en nyttig kontakt. Oppdater statusen din med at du er på utkikk etter en ny jobb innen den-og-den bransjen. Du kan spørre om noen vet om noen bra selskaper i det-og-det området. Dette gjør du enkelt både på Facebook og LinkedIn.

Når du bruker de sosiale nettverkene dine for å finne jobb, bør du være oppmerksom på hvordan du fremstår i dine profiler.

Send en åpen søknad

Selv om et selskap ikke har lyst ut en åpen stilling betyr ikke det at de ikke rekrutterer. Gjør nøye undersøkelser av nettsidene til selskapene du er interessert i. Da får du vite mer om driften og du får et innblikk i bedriftskulturen. Send inn en åpen søknad basert på inntrykkene dine. Vær tydelig på hvorfor du søker utenom en ordinær rekrutteringsprosess og hva motivasjonen din er.

Pass på at du har gjort LinkedIn-profilen din attraktiv for arbeidsgivere, slik at de blir kjent med hvem du er når de møter profilen din. Vi har noen tips til hvordan du kan gjøre det .

Men hva hvis du begynner på bar bakke, uten noen formening om hvilket selskap du skal søke? Hvordan finner du selskapene du er interessert i? Et Google-søk etter for eksempel «Markedsføring + stilling + Drammen» vil trolig få opp en lang og kronglete liste. I stedet kan du Google “Beste steder å jobbe i 2017” i den foretrukne bransjen eller området ditt, eller «Mest populære arbeidsplasser i Oslo». Det finnes mange rankinger som kan hjelpe deg på vei, og gjøre det enklere for deg å finne selskaper med god kultur og flinke ansatte.

Bruk skolemiljøet ditt

Hvis du går på universitet eller høyskole, kan karrieresenteret deres være en kjemperessurs. Karrieresenteret på skolen din kan hjelpe deg med å finne potensielle jobber, spisse CV-en din og forbedre intervjuteknikken din. Hvis du allerede er uteksaminert, kan alumni-nettverket ditt fortsatt være en god ressurs for å finne jobb. Slike nettverk har vanligvis gode forbindelser med et bredt utvalg selskaper, og de kan hjelpe deg med å komme i kontakt med de riktige menneskene. Det er tross alt i nettverkets interesse at du lykkes!

Som alumni eller student bør du også gå på karrieremesser. Slike messer kan være litt overveldende, men det er en kjempefin arena hvor du får tilgang til flere titalls lokale bedrifter under samme tak. Dessuten har alle bedriftene samme mål – å rekruttere nye arbeidstakere!

Vær synlig!

En av dine beste muligheter for å finne jobb på er gjennom nettverkstreff. Det kan være planlagte og formelle begivenheter, som bransjeseminarer eller lignende. Slike arrangement er et flott sted å starte for å bli kjent med andre fagfolk i ditt felt. Du kan også komme i kontakt med aktuelle jobbmuligheter gjennom frivillig arbeid, gjennom nye venner og venners venner, organisasjonsarbeid, ved å prate med folk etter et foredrag og så videre. Jo flere folk du blir kjent med, jo flere kule selskaper og åpne stillinger kommer du til å få vite om. Og hvis du synes det er vanskelig å komme i gang med nettverkingen, har vi noen tips.

Har du noen andre tips til utradisjonelle måter å få jobb på? Fortell oss i kommentarfeltet!

Kilde: The Muse