Innkalt til intervju: Forstå selskapet og vinn jobben

For å skille deg ut på intervju, bør du bruke mer tid på å lære om selskapet du møter enn å øve på ferdige svar, mener rekrutteringsekspert Lene Berg i Manpower. Slik gjør du inntrykk på arbeidsgiver.

Det har aldri vært større konkurranse om jobbene i Norge. Hvis du har blitt kalt inn til intervju under krisen, har du allerede klart det vanskeligste. Men oppløpet gjenstår fortsatt. Hvordan bruker du den lille tiden før intervjuet best mulig?

– Det viktigste er å bruke tid på å forstå stillingen, selskapet og menneskene du skal møte, sier Lene Berg, salgssjef for Manpower Follo.

Les mer: Still forberedt til videointervjuet 

Berg har mange års erfaring som rekrutterer. Hun mener man bør bruke det meste av forberedelsestiden på arbeidsgiver, og ikke på seg selv.

– Målet er å få frem at du er engasjert, nysgjerrig og opptatt av hva stillingen innebærer. Det gjør du ved å stille gode spørsmål som viser at du har gjort hjemmeleksen din.

Vit hva du søker på

Berg mener man bør starte med å bruke noen timer på å studere selskapets nettside. Det er særlig tre ting man bør legge merke til og tenke over:

  • Forretningsmodellen: Hva driver selskapet med? Hvem retter de seg mot? Hva skiller dem fra konkurrentene? Hvilke ferdigheter og egenskaper har de behov for?
  • Menneskene: Hvem jobber der? Hvordan ser administrasjonen ut? Er det stort mangfold? Hvordan er alderssammensetningen?
  • Kulturen: Hvordan fremstår de ansatte offentlig? Hva er kjerneverdiene? Hvorfor har de valgt de verdiene? Hvordan kommer de til uttrykk? Vil du kunne etterleve verdiene i stillingen?

Les mer: Hvorfor skal arbeidsgiver velge deg?

– Du bør også se deg rundt etter andre kilder. Kjenner du noen, eller noen som kjenner noen, som jobber i selskapet? Har du eller noen du kjenner vært kunde? Finner du noen nyhetssaker eller innholdsartikler som sier noe om hvordan selskapet oppfatter seg selv internt?

Berg mener det ofte også kan være lurt å ringe rekruttereren i forkant hvis man har spørsmål om selve intervjuet.

– Det er særlig viktig å finne ut om det er noe du bør ta med eller forberede. Mange kvier seg for å ta den telefonen, men det er det ingen grunn til. Å sørge for at du ikke gjør feil viser at du tar ansvar. Det gir et godt førsteinntrykk.

Ikke pugg svarene

Berg mener at mange av de tradisjonelle forberedelsesrådene, som å pugge svar eller øve på intervjusituasjonen, kan ha feil fokus, og i verste fall gjøre at man stiller svakere.

– Hvis du bruker forberedelsestiden til å øve inn svarene du tror arbeidsgiver vil høre, kommer du til å bli gjennomskuet. Du bør være deg selv og svare ærlig.

Les mer: Skriv en CV som skiller seg ut under krisen

Hun sier at Manpower sjelden anbefaler prøveintervjuer, stort sett bare hvis kandidaten er veldig nervøs.

– Si gjerne ifra hvis du er nervøs i intervjusituasjonen. En flink rekrutterer vil vise forståelse og sørge for å gjøre seansen mest mulig bekvem.

Finn din neste jobb i dag! Registrer deg hos Manpower og søk på hundrevis av stillinger.