Eksperttips til CV-en

Manpower-logo

Det er vanskelig å skrive CV. Vi har derfor fått noen tips og råd fra en rekrutteringsekspert.

Ina Hjetland har vært i rekrutteringsbransjen i tolv år, og hun har jobbet i Manpower de siste ti årene. Hun intervjuer og screener jobbkandidater og -søkere. Hun har flere CV-tips hun har plukket opp fra tolv år i bransjen.

Inas CV-tips:

Kort og greit! CV-en bør være på maksimalt to sider. Mange tror at det er om å gjøre å ha lengst CV. Du kan korte ned CV-en din ved å droppe fyllord som «jeg gjorde», «jeg hadde ansvar for» og så videre. Gå heller rett på de konkrete beskrivelsene av hva du faktisk gjorde.

Legg ved bilde! Jeg liker at kandidatene legger ved bilde. Det er lettere å forholde seg til et ansikt enn bare et navn. Det hjelper oss å bli mer kjent med søkeren. Men det er forutsatt at bildet er profesjonelt. Settingen må være formell, du må være ordentlig kledd. Og så må du være litt blid. Mange har en veldig streng mine. Det er fint med naturlige, ordentlige bilder som viser et lite glimt av smil.

Vær personlig! Jeg liker også veldig godt at kandidatene legger ved en liten personprofil i CV-en. Den korte historien om dem selv. Det gir oss mer innsyn i hvem kandidaten er, men også i hvordan kandidaten fremstiller seg selv. Det kan vi også lære mye av.

Vær detaljert! Gode søknader svarer opp stillingsannonsen. De gode kandidatene har oppdatert CV-en sin etter siste jobb og viser tydelig hvilke arbeidsoppgaver de har hatt i løpet av arbeidslivet. Du bør være detaljert! Skriver du bare «markedskonsulent» som stillingstittel uten å utdype hva stillingen innebar, er det uklart hvilke arbeidsoppgaver du har hatt. Da er det vanskelig å tolke om du har riktig kompetanse for stillingen du har søkt på eller ikke. Kandidatene som skiller seg ut negativt er de som fremstår som om de søker på feil stilling. Det er din oppgave å sørge for at den som leser CV-en din skjønner at du er riktig person for jobben.

Vis frem kompetansen din! Husk å legge til kompetansen din innenfor IT. Er du god i Word, PowerPoint eller Excel? Har du tatt noen kurs? Kan du noen andre IT-programmer? Denne kompetansen kan være avgjørende og bør derfor stå i CV-en din.

Når tiltrer du? Du bør skrive når du kan tiltre stillingen. Det er ikke alltid så lett å skjønne om noen fortsatt jobber et sted eller om de kan begynne i den nye stillingen med en gang. Det bør derfor være tydelig i CV-en din; når kan du begynne å jobbe?

Har du noen flere tips til CV-en? Fortell oss i kommentarfeltet!