Dette kjennetegner de som lykkes best

Landet din første fulltidsjobb? Her er egenskapene som hjelper deg å lykkes!

Punktlighet

Ved å være på kontoret tidlig, og hvert fall i tide, viser du at du er ansvarsfull og engasjert. Å vise interesse for jobben din, og at du er glad for å være der, gjør det lettere å bli lagt merke til. Erfarne kolleger og sjefen din vil da også sannsynligvis være mer tilbøyelige til å både gi deg mer ansvar, og være mer hjelpsomme fordi de vil ønske å hjelpe deg å lykkes.

Selvstendighet

Selv når du er ny, og trolig fortsatt lurer på mye, er ansatte som lykkes flinke til å få ting gjort på egenhånd. Still selvfølgelig spørsmål om det er noe du lurer på, men forsikre deg om at du ikke allerede vet svaret selv. Ta initiativ og få ting gjort.

Fleksibilitet

Et arbeidsmarked i rask endring gir også endringer i bedriftens behov og arbeidshverdagen din. Vær innstilt på, og villig til, å tilpasse deg. Ansatte som lykkes er flinke til å se fordelene ved endring, og har arbeidsgiver og kundenes beste som sin hovedprioritet.

Positivitet

Du kan komme langt med et smil. Optimistiske og positive kolleger er mer behagelige å være rundt. Husk at innstillingen din påvirker de rundt deg. Selv om alle arbeidsdager kanskje ikke er like morsomme eller alltid går etter planen, forsøk etter beste evne å holde humøret oppe.

Jobben du gjør er selvfølgelig avgjørende for hvor godt du lykkes i arbeidslivet. Men ikke undervurder effekten (og drahjelpen) egenskapene over kan gi deg, dersom du er flink til å bruke dem riktig.

Dypdykk: Slik kommer du raskt i gang i ny jobb

Kilde: Manpower US Career Blog