Sommerjobb: Alt håp er ikke ute

På grunn av koronakrisen har mange bedrifter utsatt å finne sommervikarer, og mange studenter sliter med å finne sommerjobb. Det finnes likevel muligheter. 

Hvis du er student med et ønske om sommerjobb kan de siste månedene ha sett håpløse ut. Men ifølge Richard Øverland, regiondirektør for Manpower Østlandet, er det grunn til forsiktig optimisme.

– Du bør ikke tenke at løpet er kjørt. Vi ser at ansettelsesprosesser som ble satt på pause begynner å komme tilbake. Det gjelder å følge nøye med på mulighetene som nå dukker opp, sier han.

Arbeidsmarkedet begynner å tine

Øverland forteller at sommerjobbene, særlig de som er relevante for studier, normalt blir fylt opp innen påske.

– Mange bedrifter satte prosessen med å finne sommervikarer og sesongarbeidere på vent da koronautbruddet traff. Men nå ser vi at flere prosesser starter opp igjen.

Les mer: Forstå selskapet og vinn jobben

Allerede for noen uker siden begynte Manpower å få flere forespørsler om sommerjobber innenfor områder som lager, logistikk og drift. Nå begynner også de administrative kontorjobbene å komme.

– Mange bedrifter åpner gradvis og legger kontormiljøene til rette for smittevern. Det gjør at behovet for sommervikarer også øker. Det er færre stillinger enn før, men vi tror det kan øke frem mot sommeren.

Ikke alt har stoppet opp

Selv om flere unge har mistet sommerjobben sin på grunn av nedgangstider i bestemte bransjer, kan det dukke opp muligheter andre steder.

– Det er mange essensielle jobber som ikke kan stoppe opp: mat må kjøres ut, butikker må bemannes, lagre må driftes. De viktige samfunnsfunksjonene har vært i drift som normalt gjennom hele krisen. Mange av disse sommerjobbene er allerede fylt, men vi mener at det også her kan komme et økende behov frem mot sommeren. Mye uforutsett kan fortsatt skje i den situasjonen vi står i, og det gjelder å følge med, sier han.

Les mer: Hvorfor skal arbeidsgiver velge deg?

Flere om beinet

Til tross for at jobbene har begynt å dukke opp igjen, så er det færre muligheter enn tidligere, og den høye arbeidsledigheten gjør at konkurransen er høyere.

– Det er mange som er ute etter de samme jobbene. Så det holder ikke å slenge inn søknader uten å tilpasse CV-en og skrive en god søknadstekst som formidler hvordan din profil matcher det arbeidsgiver er ute etter. Du må virkelig selge deg inn til jobben.

Finn sommerjobben i dag! Registrer deg hos Manpower og søk på hundrevis av stillinger.