Bruk søknadstiden til å bli kjent med deg selv

Hvis du vil overbevise noen om at du passer i en jobb, må du først finne ut hvilke egenskaper du har, mener Julia Marcussen i Manpower.

Marcusson er Avdelingsleder for Convience i Manpower Østlandet, og har lang erfaring med bemanning, både fra Manpower og fra Arbetsförmedlingen, Sveriges svar på Nav. Hun har ett råd til alle som søker jobb for tiden:

– Bruk tid på å bli kjent med deg selv før du begynner å søke. Finn ut hva som faktisk motiverer deg i en jobb og hva du ønsker i en jobb fremover. Finn ut hva dine styrker og svakheter er, hvilke mål du har, og hva som får deg til å trives på en arbeidsplass.

I en tid der det kan være hundrevis, og noen ganger tusenvis, av søkere per stilling, er det ekstra viktig å skrive en søknad og CV som skiller seg ut. Marcusson mener det er én feil som går igjen.

– Veldig mange søkere legger vekten på hva arbeidsgiveren kan gjøre for dem. Søknadene som skiller seg ut, legger vekten på hva de kan gjøre for arbeidsgiveren. Men da må man først vite hva man kan.

Les mer: Hvorfor skal arbeidsgiver velge deg?

Se kritisk på deg selv

Før man begynner på søknaden, anbefaler Marcusson å gå kritisk gjennom egne erfaringer, kompetanse og CV.

– Tenk gjennom ikke bare hva du har gjort, men hva du har lært av å gjøre det, og hva du kan ta med deg videre.

Hun anbefaler jobbsøkere å prøve å finne frem til et sett med nøkkelegenskaper som oppsummerer hvem de er.

– I en jobbsøkerprosess skal du selge inn deg selv, fra CV til søknad til intervju. Og det er du som kjenner deg selv best. Men du må klare å sette ord på det.

Les mer: Hvordan bevise at du passer til jobben

Spør andre

Selv om vi kanskje kjenner oss selv best, er det mange som synes det er vanskelig å sette ord på hvem vi er og hva vi er gode på, forteller Julia. De fleste har derfor nytte av å få et blikk utenfra.

– Send en melding til ti venner. Spør «hvilke tre egenskaper forbinder du med meg?» Hvis du får de samme egenskapene fra flere, vil det sannsynligvis være egenskaper som du også vil oppfattes å ha i en søknadsprosess.

Hun opplever at mange også har nytte av å diskutere med en karriererådgiver i et bemanningsbyrå. I tillegg kan det være mye hjelp å finne på nettet.

– Det finnes mange nettsider som lister opp ulike egenskaper og hva som kjennetegner dem. Et godt råd er også å se gjennom jobbannonser for å få et inntrykk av hva bedrifter trenger i dagens arbeidsmarked. På hvilken måte kjenner du deg eventuelt igjen i det som beskrives? Hvis du tror du har en egenskap, men ikke helt vet hvordan du skal formulere deg, kan dette være til stor hjelp.

Husk å tenke over begrensningene

Selv om det viktigste er å finne ut hvilke egenskaper man har, mener hun man også bør reflektere over hvilke egenskaper man ikke har.

– Selvinnsikt rundt egne utviklingsområder er også en viktig del av en søknadsprosess, og mange intervjuspørsmål vil rette seg mot dette.

Hun mener at å reflektere over egne svakheter ikke bare viser selvinnsikt, men også vilje til å lære. Selv har hun et spesifikt spørsmål hun pleier å stille for å finne ut hvilket forbedringspotensial kandidater har.

– Jeg liker å spørre «hvem ser du opp til som har en egenskap du skulle ønske at du hadde?» Det gir mange spennende svar.

Finn din neste jobb i dag! Registrer deg hos Manpower og søk på hundrevis av stillinger.