7 spørsmål du bør stille på jobbmesse

Manpower-logo

Hvordan skal du gjøre et inntrykk når du er den førtisyvende personen rekruttereren snakker med den dagen?

Jobbmesser og karrieredager kan være overveldende. Med så mange selskaper å snakke med, kan det være vanskelig å finne ut hvor man skal gå og hva man skal snakke om. Og hvordan skal du gjøre et inntrykk når du er den førtisyvende personen rekruttereren snakker med den dagen?

Start med å senke skuldrene. Husk at rekruttererne er vanlige mennesker, og at ingen av dem har makt til å gi deg jobb på stedet. Og de liker å snakke om seg selv. Istedenfor å prøve å imponere noen, prøv å stille gode spørsmål og å ha en god samtale. Ikke bare gir det deg tilgang til nyttig informasjon du ikke får andre steder, forhåpentligvis gir du dem lyst til å bli bedre kjent med deg.

Her er syv temaer du bør spørre om, ifølge The Muse.

Spesifikke stillinger

Hvis du kommer bort til standen, presenter deg selv og spør om de har noen ledige stillinger, må du regne med svaret: «Ja, sjekk nettsiden.» Sånne spørsmål forteller rekruttereren at du ikke tok deg tid til gjøre research og ikke er seriøs om selskapet.

Ikke vær en av de folkene. Se gjennom listen over selskaper på forhånd, og les deg opp på en håndfull selskaper og stillinger som virker interessante. Bruk messen til å spørre om det som ikke står på nett, som hva de ser etter i en perfekt kandidat, hvordan arbeidsdagen ser ut, eller noe som var uklart i annonsen.

Hyringsprosessen

En én-til-én-samtale med en rekrutterer er også en mulighet til å få innsideinformasjon om rekrutteringsprosessen. Spør om hvor mange ledd det er og hva de består av. Ikke vær redd for å spørre direkte om hva du må gjøre for å imponere i hvert steg og hvordan du bør forberede deg. Det viser bare at du er ivrig.

Dypdykk: Skriv bedre søknader

Deres erfaring

Ikke bare tenk på karrieredagen som en informasjonskilde; tenk på det som en mulighet til å begynne å bygge langvarige relasjoner. Vær nysgjerrig, still spørsmål om rekruttererne og la dem snakke. Spør om bakgrunnen deres, hva de gjør i selskapet, hva de liker og misliker, hva som har vært de største utfordringene for dem og hvordan de har løst dem.

Muligheter for personlig vekst og utvikling

Du er kanskje student eller bare så vidt på vei inn i arbeidslivet nå, men du vil ikke være nybegynner for alltid. Det er verdt å spørre ikke bare om stillingen du søker, men også hva du kan gjøre for å utvikle deg og ta mer ansvar senere. Det forteller at du tenker langsiktig om jobben og er interessert i hvordan en fremtid i selskapet kunne sett ut.

Dypdykk: Hvordan bygge karrieren din?

Produkter, tjenester og nyheter

Ingenting sier at du har gjort leksene som å nevne en viktig nyhet for selskapet i forbifarten. Gjør et raskt nyhetssøk og ta en kikk på noen pressemeldinger og blogginnlegg for å finne noen ankere. Hvis selskapet nylig har nådd en milepæl, lansert et nytt produkt eller har andre store nyheter, si gratulerer, og spør om hvordan det har vært for de ansatte. Og hvis du har en genuin personlig tilknytning til selskapets produkter eller tjenester, del det og bruk det til å lede inn til et spørsmål.

Selskapskulturen

Uansett hva slags jobb du søker, kommer du ikke til å gjøre den i et vakuum. Du vil jobbe med kolleger, team, avdelinger og en hel organisasjon som har en unik kultur. Hva slags kultur et selskap har er noe av det nyttigste du kan spørre om.

Det handler ikke om å finne ut om selskapet har god og dårlig kultur så mye som om kulturen passer for deg. Virker dette som folk du vil komme godt overens med? Kan du se for deg å tilbringe mesteparten av tiden din i dette miljøet? Husk at rekruttererne er der for å selge selskapet, så prøv også å legge merke til kroppsspråk og hva de ikke sier.

Hvordan du kan holde kontakt

Nå som du har hatt en god samtale med noen i selskapet, gjør det klart at dette ikke trenger å være siste gang dere snakker sammen. Sjekk at du har lært navnet på den du snakket med og spør om hvordan du kan holde kontakt med dem eller selskapet? Da har du noen å spørre hvis du ikke får svar på søknaden.

Vil du vite mer? Les flere tips til jobbsøking- og intervjuprosessen på arbeidsom.no.