5 tips til deg som vil bytte jobb

Er du lei av nåværende arbeidsplass eller kjenner du at det er på tide med en forandring? Det er helt normalt å bli komfortabel der du er – men vi mennesker har godt av variasjon. Her er fem tips til deg som vil videre!

1. Tør å utfordre deg selv

Det er naturlig å være redd for det nye, for tenk om det blir verre enn sånn som du har det i dag? Det er sånn vi mennesker fungerer. Men ikke vær redd for å gi deg selv en ny utfordring. Prøv å definere deg selv, løft frem styrkene dine og vær ydmyk med egne svakheter. Tro på deg selv og sett opp mål for hva du skulle kunne gjøre for din nye arbeidsgiver – da er det lettere å igangsette en jobbsøkerprosess.

Dypdykk: Slik imponerer du på jobbintervjuet

2. Forhør deg – utnytt kontaktene dine

 Kanskje kjenner du noen som jobber på en interessant arbeidsplass? Spør om hvordan det er der. Kontakter er en viktig del av arbeidslivet, både for å faktisk få inn foten, men også når du vill få et innblikk hos en potensiell arbeidsgiver. Risikoen for å gå på en smell blir mindre og veien til en ny jobb blir kortere med hjelp av kontakter – utnytt dem.

3. Husk at alle har vært ny en gang

Å være «den nye» kan være tøft, vanskelig og uvant. Da kan det hjelpe å tenke at alle rundt deg har vært i samme situasjon. Ingen forventer seg at du skal kunne absolutt alt første dagen. Lytt og vær åpen for å lære så vil det komme seg etterhvert!

Dypdykk: Slik kommer du raskt i gang i ny jobb

4. Oppdater CV-en din

Før du setter i gang søknadsprosessen – pass på å ha en CV som er fersk, se over din digitale profil og prøv å formidle deg selv og dine styrker på en nyansert måte. Da er det ingenting som står i veien når du finner en interessant stilling å søke på.

5. Ikke vær redd for å gå på intervju

Et intervju betyr ikke nødvendigvis at du må bytte eller kommer til å bytte arbeidsplass. Men det er et første steg og en bra måte å danne en idé om andre arbeidsplasser, dessuten knytter du nye kontakter. Kanskje innser du at du har det bra der du er, eller kanskje finner du din drømmearbeidsplass? Du får ingen svar om du ikke tør å gå på intervju!

Kilde:  Manpower Sverige Inspiration Blog

 

Vil du vite mer? Les flere tips til jobbsøking- og intervjuprosessen på arbeidsom.no