Undersøk ditt digitale fotavtrykk

Ditt digitale fotavtrykk er summen av all informasjonen som finnes om deg på nett. Sørg for at dette styrker din personlige merkevare, ikke saboterer den.

 

Det høres litt foruroligende ut, men alt du foretar deg på nett etterlater et digitalt spor. Hvilken historie forteller ditt digitale fotavtrykk om deg?

 

Arbeidsgivere følger med

Enten du er på jobbjakt, deltar på kurs og konferanser eller gjør deg bemerket i arbeidslivet på andre måter vil arbeidsgivere legger merke til deg. Det første stedet arbeidsgivere, rekrutterere og nettverket ditt sjekker, om de ønsker å finne mer informasjon om deg, er på nett.

Ved å være bevisst på egen identitet i sosiale medier og på nett unngår du å bli tatt på sengen om noen stiller deg spørsmål ved informasjon de har funnet om deg. I tillegg gir det deg mulighet til å endre eller varsle om innhold som eventuelt er feilaktig.

 

”Sjekkliste”

Bruk et par minutter hver måned på å sjekke ditt digitale fotavtrykk og still deg følgende spørsmål;

  • Hvis ditt digitale fotavtrykk var den eneste informasjonen noen hadde om deg, hva ville etterlatt inntrykk være?
  • Hvilke antakelser kan noen komme til å gjøre om din atferd og dine vaner?
  • Hvis du finner negativ eller feilaktig informasjon om deg selv på nett; hvordan kan du adressere eller rette opp denne?

Forebyggende kontroller kan avverge mange potensielle problemer. ”Better safe than sorry” er definitivt et fornuftig motto å leve etter i den digitale tidsalderen!

 

 

Kilde: Experis US Career Blog

Bilde: iStock