Slik imponerer du på jobbintervjuet

Les deg opp på selskapet, grav i egen personlighet og le når muligheten byr seg. Julia Marcusson i Manpower deler sine beste råd for å lykkes på jobbintervjuet.

Noen er naturlige talenter i et jobbintervju. De legger nervøsiteten til side, senker skuldrene og er trygge på seg selv. Andre må øve, øve, øve for at ikke nervøsiteten skal ta overhånd.

– Heldigvis er ikke hvor nervøs du er det mest avgjørende for om du får jobben eller ikke. Det viktigste er å være godt forberedt, sier Julia Marcusson, avdelingsleder for Convenience hos Manpower Østlandet.

Marcussen har observert, intervjuet og evaluert hundrevis av jobbsøkere. Her er hennes beste intervjutips.

Avdelingsleder for Convenience i Manpower Østlandet, Julia Marcusson, råder deg til å være bevisst på kroppsspråket ditt.

Ha orden i sysakene

Førsteinntrykket er viktig når du er i en intervjusituasjon. Hvordan du ter deg, kler deg og introduserer deg selv er avgjørende for hvilket inntrykk rekruttereren sitter igjen med.

– Det første jeg legger merke til er kroppsspråket. For meg er øyekontakt og et godt håndtrykk viktig. Husk også å smile, selv om du er nervøs, sier Marcusson.

Les mer: Hva bør du ha på deg under intervjuet?

I tillegg mener hun det er helt essensielt å ha ordning og reda på alt det praktiske.

– I intervjuinnkallelsen ber jeg alle kandidater ha med vitnemål, attester, legitimasjon og annen dokumentasjon. Da er det veldig dumt å ikke ha dette på plass. Du ville vel hatt orden på viktige papirer i en jobb?

Research om jobben og bedriften

Det er viktig å vite hva du går til når du skal i et jobbintervju. Marcusson anbefaler å tenke godt igjennom hvorfor du har søkt jobben og hvorfor du mener du er den rette kandidaten.

– Jeg burde vite hvorfor personen er hos akkurat meg den dagen, sier hun.

Marcusson fremholder at det er viktig å researche selskapet.

– Det er et enkelt knep å lese seg opp på bedriften, sjekke hjemmesiden og hva bedriften legger ut i sosiale medier. Klarer man i tillegg å referere til noe av dette i intervjuet kan det imponere, sier hun.

Les mer: Forbered deg riktig til intervjuet

Grav i deg selv

Hvem er jeg, hva er mine styrker og hva er mine svakheter? De spørsmålene kommer helt garantert. Derfor bør du bruke tid på å forberede gode svar.

– Spør både foreldre, søsken og venner hva de syns du er flink til og hva de mener du er mindre god på. Foreldre kjenner deg på én måte og søsken og venner på en annen måte. Derfor er det lurt å snakke med flere som kan gi deg ærlige svar, sier Marcusson.

I de fleste intervjuer blir folk spurt om negative sider, svakheter eller mangler. Og veldig mange synes det er et vanskelig spørsmål å svare på. Dilemmaet er jo hvor ærlig man skal være.

– Det gjelder å se det som et utviklingsområde, snarere enn et negativt område. Ingen er perfekte, sier Marcusson.

Les mer: Hva bør du tenke på før et videointervju?

Mange nevner at de stiller høye krav til seg selv, fordi det kan oppfattes både som en negativ og en positiv egenskap. Da kommuniserer du at du presterer godt, til tross for at du kanskje er litt stresset.

– Et annet godt svar er å si at man er kvalitetsbevisst og kan slite med å be om hjelp fra andre. Det er en egenskap man må jobbe med, men som også er positiv, sier hun.

Men hva burde man absolutt ikke si?

– Det er dumt å si at man er et b-menneske for eksempel. Det er også unødvendig å ramse opp hva man mangler av relevant arbeidserfaring eller utdanning. Det har kommet frem i CV-en, og nå er du likevel på intervju. Det er personlige egenskaper vi er ute etter her, ikke faglige, sier Marcusson.

Ikke la nervøsiteten knekke deg

Det er lov, ja helt naturlig, å være nervøs, men ikke la det ta overhånd. Bobler det helt over kan du også si det til dem som intervjuer deg, for å slippe ut spenningen.

– Ofte blir det bedre bare av å ha sagt det høyt. Jeg prøver å spore samtalen over på noe annet en liten stund, før vi fortsetter på selve intervjuet. Da slipper ofte nervøsiteten taket, sier Marcusson.

Det er også viktig å huske at rekruttereren vil deg vel.

– Det er veldig viktig for meg å få kandidaten til å føle seg trygg, for det er bare slik man kan få frem hvordan de egentlig er, og hvordan de vil te seg i jobben.

Les mer: Virk mindre nervøs

Vær glad og le

Julia Marcusson sitt siste tips er å være positiv, vise god energi og å være åpen og glad.

– Jeg liker kandidater som ler mye og viser at de er glade. Det gjør at hele intervjusituasjonen blir triveligere. Det er egentlig ikke så vanskelig, men det skal jo ikke være påklistret heller, sier hun.

Samtidig bør du ikke overdrive.

– Ikke le bare fordi du tror det er riktig, men prøv å slappe av slik at det kommer helt naturlig.

Finn din neste jobb i dag! Registrer deg hos Manpower og søk på hundrevis av stillinger.