Skrive jobbsøknad? Pass på språket ditt!

Språket ditt forteller hvem du er. Tenk på det når du skriver en jobbsøknad. Her får du tips til hvordan du kan forbedre søknaden.

Hvordan oppfattes din søknad av den som skal ansette? Har du omstendelig språk, mange skrivefeil og  dårlig grammatikk kan du oppfattes som utydelig og lite nøye person, og du risikerer å havne nederst i bunken.

Her får du noen tips til hvordan du kan forbedre språket i jobbsøknaden:

Tenk på leseren når du skriver
Hva vil du ha fram? Hvordan vil du oppfattes? Ha bærende idè om hva du ønsker leseren skal sitte igjen med.

Skriv enkelt
Det enkle er ofte det beste, også i en jobbsøknad. Unngå lange og kompliserte setninger. Si heller en ting i hver setning og sett punktum.

Ikke skriv mer enn nok
Del teksten inn i korte avsnitt. Bruk gjerne mellomtitler. Du skal ikke fortelle alt i jobbsøknaden, men trigge så du blir kalt inn til intervju.

Skriv korrekt
Ikke stol på stavekontrollen alene. Gå gjennom mange ganger og sikre at du ikke har skrivefeil eller grammatiske feil. Få gjerne en til å lese korrektur.

Bruk riktig navn
Mange bruker samme søknad til flere arbeidsgivere, og glemmer å bytte ut navnet på arbeidsgiveren de søker jobb hos. En kardinalsynd!

Ikke pynt språket med innholdsløse fraser
Det har gått inflasjon i uttrykket ”i forhold til”. Det skal kun brukes  i betydningen ”sammenlignet med”. Kutt ut ord og vendinger som ikke gir merverdi til setningen.

Flere tips for søknadsskriving finner du her.

 

 

Foto: istockphoto

2 kommentarer

  1. Johne400

    You have brought up a very good details , thankyou for the post. dddbdddececf

  2. Pingback: Arbeidsom.no: Søke på din første jobb? Disse tabbene bør du unngå! - Arbeidsom.no