Hva bør du gjøre hvis du er sen til jobbintervjuet?

Manpower-logo

«Bedre sent enn aldri» heter det. Stemmer det fortsatt om du blir forsinket til jobbintervjuet?

Alle kan ende opp i situasjoner utenfor deres kontroll. Hvem som helst kan sitte fast i trafikkø eller oppleve togforsinkelser. Men hvis du blir forsinket til et jobbintervju, hva bør du gjøre? Er det bedre å snu og reise hjem igjen? Eller er det mulig å redde situasjonen? Vi har noen tips til hva du bør gjøre hvis du er sen til jobbintervjuet.

Si fra før heller enn siden

Så snart du mistenker at du ikke vil rekke avtalen, bør du ringe og gi beskjed om at du blir forsinket. Si når du tror du kan være på plass og spør om dette tidspunktet passer. Hvis det ikke er mulig å si noe om når du er fremme, bør du heller spørre om dere kan avtale et nytt tidspunkt for intervjuet. Det viser at du respekterer andres tid.

Beklag, men ikke overdriv

Hvis du kommer inn i jobbintervjuet for sent, bør du starte med å beklage. Å overdrive en unnskyldning kan gjøre vondt verre. Derfor er det viktig at du er profesjonell når du beklager forsinkelsen din – enten det er på telefon eller ansikt til ansikt. Sørg for at intervjueren skjønner at unnskyldningen din er oppriktig, men ikke dra det lenger enn nødvendig. Ting skjer! Det forstår de fleste. Ikke undergrav deg selv ved å ramse opp en rekke dårlige unnskyldninger.

Trekk pusten

Selv om intervjueren tilgir forsinkelsen, har det gått ut over dine mentale forberedelser. Du gjør vondt verre om du går forfjamset og stresset inn i intervjuet. Hvis du kjenner deg stressa på grunn av forsinkelsen, be om et øyeblikk for å komme tilbake på riktig spor. Ta deg et minutt eller to i gangen før du går inn, slik at du får roet deg ned. Hvis hjertet ditt slår i hundre, kommer du uansett ikke til å gjøre et godt inntrykk.

Vær positiv

Du har beklaget at du kom for sent. Nå må du vise at du kan legge det bak deg. Ikke ta det opp flere ganger gjennom intervjuet. Hvis intervjuet går bra skal du enten jobbe for eller med den som intervjuer deg. Derfor bør du holde samtalen positiv og profesjonell. Gi intervjueren muligheten til å bli kjent med deg. De kan lese mye ut av hvordan du takler situasjonen. Når du endelig er på plass bør du være 100 prosent tilstede.

Vis at du er tilpasningsdyktig

Har du sett filmen The Pursuit of Happiness? I denne filmen er det en scene som er verdt å trekke frem. Christopher Garner, spilt av Will Smith, dukker opp til et jobbintervju som skal vise seg å forandre livet hans. Han møter opp i et slitt og møkkete antrekk etter å ha tilbrakt natten i fengsel. Til tross for et dårlig førsteinntrykk, imponerer han intervjueren med sin profesjonalitet. Han viser at han er bedre enn sitt førsteinntrykk og at han er tilpasningsdyktig. 50 prosent av et intervju dreier seg om å bli kjent med deg som person. Intervjueren vil få en følelse av hvem du er og om du passer til jobben. Hvordan du håndterer stress sier mye om hvordan du vil håndtere jobben. Vis at du takler situasjonen på en god måte og at du klarer å tilpasse deg raskt.

Hvis du er for sent ute til jobbintervjuet – ikke fortvil! Du kan redde både intervjuet og jobbmuligheten hvis du er rolig og profesjonell. Har du noen andre tips til hva man bør gjøre hvis man er sen til jobbintervjuet? Fortell oss i kommentarfeltet!

Kilde: The Muse