Min karriere: Richard Øverland

Manpower-logo

I Min Karriere deler en erfaren arbeidstaker verdifull innsikt om arbeidslivet. Denne uken har vi snakket med Richard Øverland, Regiondirektør Manpower Østlandet.

Mini-CV:

Navn: Richard Øverland

Stilling: Regiondirektør Manpower Østlandet

Født: 1978 (40 år)

Familie: Gift og en sønn på 7 år

Utdannelse: MBA fra Universidad Carlos III de Madrid, siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH)

Erfaring: Økonomidirektør Experis, Administrasjonssjef ManpowerGroup, diverse roller innen salg, rekruttering og HR gjennom 13 år i ManpowerGroup

1. Hva var din første jobb?

Min første faste jobb var som kandidatmegler i Manpower. En kandidatmeglers jobb på den tiden bestod i å opparbeide en egen kundeportefølje og lede rekrutteringsprosesser fra A til Å på alle typer faste stillinger. Kall det gjerne headhunting.

2.Hvordan fikk du jobben?

Etter studiene jobbet jeg som journalist i et karrieremagasin. Samtidig var jeg redaktør i et magasin om finans rettet mot elever i videregående skole. Det lærte meg mye. Jeg gikk fra å være en nyutdannet siviløkonom som ikke visste hva jeg ville bli når jeg ble voksen, til å erkjenne at jeg verken ville jobbe med regnskap, revisjon eller journalistikk. Jeg ville jobbe med rekruttering, enten i en HR-avdeling i en større bedrift eller i et rekrutteringsselskap. Da jeg endelig skjønte hva jeg ville jobbe med, ble jobbsøkingen enklere – men jeg søkte faktisk ikke på jobben jeg endte opp med. På intervju til en HR-stilling i et revisjonsselskap kom jeg i prat med en konkurrerende kandidat i resepsjonen, og han overtalte meg til å ta kontakt hvis jeg ikke fikk jobben. Han var selv på vei inn i en spennende mulighet innen rekruttering. Jeg kom langt i prosessen hos revisjonsselskapet, men ikke helt i mål, og da ringte jeg «konkurrenten» min. En hyggelig prat på venterommet ble til en reell jobbmulighet som skulle forme karrieren min i mange år.

3. Hva lærte du i din første jobb som du har tatt med deg videre i arbeidslivet?

Jeg så aldri for meg å jobbe med salg da jeg var nyutdannet, men det ble en åpenbaring. Ingen bedrifter overlever uten å selge! Selv om jeg beveget meg inn i mer faglige roller etterhvert, har salgserfaringen vært sentral for forståelsen av landskapet rundt meg. Før jeg begynte i stillingen jeg har nå, satt jeg i ledergruppen til konsulent- og rekrutteringsselskapet Experis. En forståelse for salg og hvordan vi skaper merverdi for kunder var avgjørende for arbeidet vårt.

4. Hva jobber du med om ti år?

Jeg jobber forhåpentligvis med å utvikle mennesker og organisasjoner på en eller annen måte. Jeg synes det er utrolig spennende å følge den digitale utviklingen, og hva nye teknologiske løsninger gjør for å hjelpe bedrifter til å skape mer med færre ressurser. Samtidig mener jeg at selve mennesket og det menneskelige ikke kan digitaliseres, robotiseres eller erstattes. Jeg tror de organisasjonene som klarer å bygge opp forretningsmodeller hvor det menneskelige fortsetter å stå i sentrum, blir vinnerne. Jeg vil gjerne være en brikke i en slik organisasjons utvikling. For å oppfylle det ønsket må jeg hele tiden utvikle min egen kompetanse og holde meg oppdatert. De neste ti årene blir veldig spennende, og jeg får mye energi av å tenke på det!

5. Hva er ditt beste tips til folk som skal inn i arbeidslivet?

Bruk tid på å finne ut av hva du har spesielt sterk kompetanse på. Finn ut hvilke verdier som er viktig for deg og vær bevisst på dine egenskaper og interesseområder. Sett deg et klart mål om hva du ønsker å jobbe med og hvilken type bedrift som appellerer til verdigrunnlaget ditt. Peil deg gjerne inn på drømmejobben, men vær realistisk. Får du ikke drømmejobben med en gang, takk heller ja til den jobben som utvikler deg i retning av jobben du drømmer om. Mange forskjellige jobber kan lede deg dit, så bygg veien steg for steg. Behold drømmene, men alltid, alltid, alltid gjør ditt aller beste der du er. Det mener jeg er et godt råd generelt, ikke bare til de som skal inn i arbeidslivet. Gjør ditt beste der du er. Uansett. Det lønner seg alltid.