Få hjelp til å kickstarte karrieren

For deg som ikke har lyktes med å skaffe deg den første relevante jobben etter studiene, kan Manpower-programmet MyPath være et skritt i riktig retning.

Vi har skrevet mye om hvordan du bør gå frem i jakten på drømmejobben, inkludert hva som skal til for å skille deg ut i søknadsbunken, hvordan du skriver en god CV og hvordan du imponerer på jobbintervjuet.

Noen ganger trenger man likevel skreddersydd oppfølging fra en karriereveileder. Nettopp det er tanken bak det nystartede programmet til Manpower, MyPath.

Endelig napp

Historien om Elin Søland illustrerer målet med programmet godt. For et år siden sto hun uten relevant jobb. Med en mastergrad i geografi og geoinformatikk fra Københavns Universitet hadde hun kommet til intervju for flere relevante jobber, men jobbtilbudene uteble.

Det endret seg da hun registrerte seg hos Manpower og fikk plass i MyPath-programmet. Gjennom programmet begynte hun i vikaroppdrag hos Nordic Lunch, et Bama-eid selskap som lager matpakker og lunsj for folk på farten. I løpet av perioden hos Nordic Lunch fikk Elin tilbud om fast stilling som kontormedarbeider med ansvar for å følge opp miljø- og klimatiltak.

Les mer: Finn flyten på jobb

– Jeg gikk fra en jobb hvor jeg tjente penger for å overleve, til å få en fast jobb hvor jeg trives kjempegodt. MyPath gjorde at jeg fant en arbeidsplass som passet meg og som ga rom for utvikling, sier hun.

FAST STILLING MED MYPATH: Elin Søland har funnet en jobb hun trives i, men setter fortsatt pris på å kunne ringe MyPath-veilederen når som helst.

Løfter frem motiverte kandidater

MyPath ble lansert for fullt over hele landet i mai. Gjennom programmet får utvalgte medarbeidere individuell karriereveiledning og tettere oppfølging. Målet er at flere unge får mulighet til å bygge en karriere sammen med Manpower over tid.

Les mer: Bruk søknadstiden til å bli bedre kjent med deg selv

– Vi velger ut talenter som vi ser potensial i. De bør ha en relevant utdanning og de rette personlige egenskapene. Vi ser etter kandidater som er motiverte og som ønsker relevant erfaring for å ta karrieren sin til neste steg i oppdrag hos våre kunder, sier Marianne Daleng, karriereveilederen til Elin Søland.

Tettere bånd

Tilbakemelding er en viktig del av programmet. Mens kandidatene er i oppdrag, har karriereveilederne løpende dialog med bedriftene om hvordan det går. Tilbakemeldingene blir diskutert i jevnlige møter mellom kandidaten og veilederen. Deltakerne får også hjelp med CV-en og tilgang til Manpowers mange kurs. Daleng tror det er verdifullt både for deltakerne og for arbeidsgiverne som skal ansette dem.

– Det er veldig inspirerende for oss å jobbe med medarbeiderne våre på den måten. Man knytter seg ganske nært til hverandre under programmet, og får et fint og åpent forhold. Vi ser at kandidatene gjør en ekstra innsats, og da blir de også mer attraktive for fremtidige arbeidsgivere.

Døren er alltid åpen

Da Elin Søland ble med i MyPath i november i fjor, var programmet fortsatt i pilotfasen. Nå har det rundt 350 deltakere. Selv om Elin har fått en jobb hun trives godt i, er hun glad for å ha rådgiveren i MyPath-programmet tilgjengelig.

– Det beste med programmet er den personlige kontakten jeg har hatt med Marianne. Det er fint å vite at jeg bare kan ringe hvis jeg skulle trenge det, sier hun.

Tror du MyPath kan være noe for deg? Les mer her.