Bygg karriere med Twitter!

Smartphone, Smart Phone, Mobile Phone, Telephone, On The Move, Portable Information Device, Business, Women, Technology

Twitter er supert til flere formål. På Twitter kan du kan holde deg oppdatert på nyhetene og pågående debatter, og du kan følge meningsytrere, journalister og selskaper. Men du kan også bruke Twitter til å bygge karriere. Vi vet hvordan!

Hvis du ikke er på Twitter allerede, bør du registrere deg umiddelbart. Det tar bare noen få minutter. Her er oppskriften:

1. Gå til twitter.com
2. Opprett en konto under «Registrer deg». Du må registrere deg med et brukernavn, som for eksempel @Experis_Norge
3. Skriv en kort bio. Du har 160 tegn til å beskrive deg selv. Dette er en flott mulighet til å si noe om hvem du er og hva du kan.
4. Last opp et profilbilde og et forsidebilde. Hvis du søker jobb bør du bruke et profesjonelt bilde som for eksempel et portrettfoto. Unngå useriøse bilder.

Hvis du allerede er på Twitter, er det bare å sette i gang!

1. Følg de riktige folkene. Twitters store fortrinn er at du kan følge hvem du vil, uten at de behøver å godkjenne deg. Benytt anledningen til å følge mennesker som inspirerer deg, fremtredende eksperter på områder du interesserer deg for og potensielle profesjonelle kontakter. Du kan lære mye ved å følge toppledere generelt og bransjefolk spesielt, samt toneangivende profiler innen dine interesse- og kompetanseområder. Når du er inne på profiler til folk du ønsker å følge, se hvem de følger. Kanskje finner du flere interessante folk i deres nettverk?

2. Vær en aktiv tweeter. Du kan si mye på 140 tegn, som er grensen for en tweet. Bidra til debatten ved å twitre kommentarer til andres innlegg, del en lenke til en artikkel eller til et blogginnlegg du har skrevet selv, eller del din mening om noe bestemt og bransjerelevant. Artikler i fagtidsskrift eller aktuelle nyheter kan være en god inngang. Husk at det er lov å forkorte ord for å få plass!

3. Retweet. Du kan bygge nettverk når du retweeter innlegg du liker. Du kan for eksempel retweete en ekspert på ditt felt eller i din bransje, et selskap du ser opp til, osv.

4. Lik andres innlegg for å få oppmerksomhet. En effektiv måte å knytte kontakt på kan være å like flere av innleggene til en annen person. De vil få et varsel om hver melding du liker. Når de har sett ditt brukernavn flere ganger, er sannsynligheten stor for at de trykker seg inn på profilen din. Interesserer de seg for det du twitrer, kan det godt hende de følger deg tilbake.

5. Bruk #hashtag for at andre skal finne innleggene dine. Det norske ordet for hashtag, emneknagg, oppsummerer godt hvordan symbolet fungerer. Søk opp emneknagger som interesserer deg for å holde deg oppdatert.

6. Hold oversikt over debattene ved å bruke TweetDeck. Det kan være vanskelig å få med seg alt som skjer på Twitter i løpet av en dag. Heldigvis finnes effektive verktøy som kan hjelpe. På nettsiden www.tweetdeck.com kan du sette opp flere nyhetsfeeder helt gratis, som gjør det enklere å få oversikt over hva som skjer i Twitter-universet ditt. Sett opp søkeprofiler for å holde oversikt over aktiviteten fra enkeltbrukere eller om temaer du bryr deg om. Det gjør det enklere å holde seg oppdatert.

Dette er noen av tipsene som gjør Twitter til et ledd av karrierebyggingen din. Hvis du allerede er rutinert på Twitter, har vi noen tips til hvordan du også kan bruke LinkedIn til å bygge karriere.

Har du noen Twitter-tips? Fortell oss i kommentarfeltet!

Kilde: Jill Kempka