4 tips for deg som skal ha hjemmekontor i sommer

Når det er rolige dager på kontoret kan det være fristende å jobbe hjemmefra. Vi har samlet noen tips til deg som vil lykkes med hjemmekontor.

1. Jobb når du er alene hjemme

Når du har lange arbeidsdager hjemme kan det føles som om du og dine nærmeste nesten ikke får sett hverandre. Den beste måten å unngå dette på er å tilpasse arbeidstiden til de du bor med så du jobber mens de er opptatt med andre aktiviteter. Et annet tips kan være å jobbe på kveldstid.

2. Sett tydelige grenser

Når man jobber hjemmefra er det fort gjort å glemme tiden. Plutselig ser du på klokken og oppdager at du har jobbet lengre enn planlagt. Om du gir deg selv fem minutter til, eller en siste mail, blir det gjerne lange dager. Sett en tydelig grense for når du skal gi deg for dagen, og hold deg til den.

Dypdykk: Lær å si nei – og få til mer!

3. Avslutt dagen med en fast rutine

Hvis du har en fast rutine hver dag når du er ferdig på jobb signaliserer du til kroppen at arbeidsdagen offisielt er over og at det er på tide å nyte fritiden din. Hvilken rutine som signaliserer at du avslutter arbeidsdagen er opp til deg. Du kan for eksempel rydde pulten, gå en tur med hunden, meditere eller planlegge neste arbeidsdag. Hva du gjør er mindre viktig enn at du gjør det hver dag.

4. Sett av skjermfri tid

En av de største utfordringene med å skille arbeid og fritid er den konstante tiden foran skjerm. Hvis du er på mobil eller PC kan det være vanskelig å unngå å sjekke mail, selv om du egentlig har jobbet ferdig for dagen. Denne uvanen kan være særlig irriterende for de rundt deg; ingen vil ha en monolog med sin partner mens de scroller gjennom mailen sin. Planlegg skjermfri tid der telefoner, laptop og TV skal være avskrudd. Dette hjelper deg å koble av og fokusere på privatlivet.

Når du jobber hjemmefra er det lett å være tilgjengelig 24/7. Husk at hvis du ønsker work-life balance i sommer bør du sette tydelige grenser.

Kilde:The Muse

Vil du lære mer? Finn tips og råd om arbeidslivet på arbeidsom.no