Blir du ignorert på LinkedIn?

linkedin og jobb

LinkedIn er en viktig del av ditt profesjonelle nettverk. Plattformen har gjort det enklere å stifte profesjonelle forbindelser og å pleie de. Men blir LinkedIn-forespørslene dine ignorert? Vi vet hva du gjør feil.

Fokuset på nettverking i karriereøyemed har økt de siste årene, også i Norge. Nettverking kan være nøkkelen til en ny jobb eller forfremmelse. Selv om kvalifikasjonene dine alltid vil være avgjørende i siste instans, kan nettverket ditt sette deg på sporet av nye muligheter. Derfor er det viktig å bruke LinkedIn riktig. Er det slik at du sender ut LinkedIn-forespørsler uten å få noen flere koblinger? Blir du ignorert? Da begår du nok én eller flere av de fire store LinkedIn-syndene.

Du har ingenting til felles med mottakeren

LinkedIn-nettverket ditt bør gjenspeile hva du jobber med eller ønsker å jobbe med. Det er ditt profesjonelle nettverk. Nettopp derfor bør du være nøye med hvem du ønsker å knytte kontakt med. Deres innlegg vil dukke opp i nyhetsstrømmen din, og de vil lese og reagere på dine innlegg. Hvis dere ikke har felles interesser, hvorfor skal de ville legge deg til?

Sannsynligheten for at du blir ignorert er størst hvis du aldri har møtt eller snakket med personen før. Hvis du hører vedkommende holde et innlegg på en konferanse eller et seminar, slå av en kort prat med dem etterpå. Del dine tanker og still dem noen spørsmål. Vis at dere har felles interesser. Husk at LinkedIn bare er et verktøy for å vedlikeholde ditt profesjonelle nettverk, du må fortsatt gjøre nettverksarbeidet selv.

Du sender generiske LinkedIn-forespørsler

Hvis en fremmed kom opp til deg på gata og sa, “Hei – du aner ikke hvem jeg er, men kan vi være venner likevel?” Ville du vært skeptisk? Det ville de fleste vært.

Folk kommer til å fortsette å ignorere deg dersom du bare sender ut generelle LinkedIn-forespørsler. Det spiller ingen rolle om mottakeren er i det utvidede nettverket ditt eller kanskje har hørt om deg før. Introduser deg selv på en ordentlig måte og fortell litt om deg selv og hva du gjør. Si «takk for sist», og legg til noen linjer om hvorfor du gjerne vil knytte kontakt. Hvis du gjør det, kommer du til å merke stor forskjell på antall forespørsler som blir godtatt.

Et lite tips er å gå inn på LinkedIn-profilen til den du vil sende en forespørsel til. Bruk «Knytt kontakt»-knappen i profilen når du sender forespørselen din. Den knappen vil alltid la deg skrive en personlig melding!

Bildet ditt er uprofesjonelt

Det kan virke overfladisk, men det er mye mer sannsynlig at folk tar LinkedIn-forespørselen din på alvor om du har et profesjonelt profilbilde. Det du ha! Folk ønsker å se ansiktet til den som prøver å koble seg til dem. Hvis du ikke har et bilde, vil de fleste anta at du ikke bryr deg om den personlige merkevaren din. Jo mer profesjonelt profilbildet ditt er, jo bedre er det. Gå gjerne for et svart-hvitt bilde. Bildet bør være av ansiktet ditt, og ikke et fullfigurbilde. Smil pent og dropp bilder som åpenbart er tatt på fest, på badet eller i andre uprofesjonelle settinger.

Profiloverskriften din er klisjéaktig

Du har muligheten til å skrive inn en overskrift på LinkedIn-profilen din. Overskriften er veldig synlig for de som mottar en forespørsel fra deg. Har du falt i fella og gjort noe av dette?

• Du skriver “Leter etter muligheter” eller “Søker nye muligheter”.
• Du bruker ikke riktig tegnsetting eller grammatikk, og/eller du har skrivefeil.
• Overskriften forteller ikke hvem du er eller hva du gjør. Du skal ikke bruke dette feltet til å fortelle hva du vil bli, men hvem du er. Hvis du skriver «Suksessfull næringslivsleder», bør du kunne vise til eksempler på at du faktisk er en næringslivsleder som har oppnådd suksess i resten av LinkedIn-profilen din.

Hvis du retter opp i disse tingene vil det garantert påvirke antallet som aksepterer LinkedIn-forespørslene dine. Hvis du er klar for å ta tilstedeværelsen din på LinkedIn enda et skritt videre, har vi flere tips i innlegget Lær deg LinkedIn.

Har du noen flere tips til hvordan man kan få flere forbindelser på LinkedIn? Fortell oss i kommentarfeltet!

Kilde: Workitdaily