Min Karriere: Asseline Grindheim

Manpower-logo

I Min Karriere stiller vi noen spørsmål til en erfaren arbeidstaker som deler sin innsikt med oss. Denne uken har vi snakket med Asseline Grindheim, Teamleder i Manpower Group Solutions.

Mini-CV:

Navn: Asseline B. Grindheim
Stilling: Teamleder RPO (Recruitment Process Outsourcing) i ManpowerGroup Solutions
Født: 1989 (29 år)
Utdannelse: Bachelor i Arbeids- og Organisasjonspsykologi fra UiB og master i Leadership and organizational psychology fra BI Oslo.
Erfaring: Trainee i ManpowerGroup

Hva var din første jobb?

Det kommer an på hva man definerer som første jobb! Min aller, aller første jobb var å levere Dagbladet på søndager da jeg var 13. Men min første voksne fulltidsjobb var som trainee i Manpower Group. Det ble inngangen min til fast jobb i ManpowerGroup Solutions.

Hvordan fikk du din første jobb?

Jeg søkte på en stillingsannonse som lå ute. Jeg gikk gjennom en ganske standard prosess med to jobbintervju, før jeg fikk tilbud. Jeg søkte på stillingen fordi Manpower Group var en attraktiv arbeidsgiver for meg. Det var viktig for meg at selskapet var stort, etablert og internasjonalt. Mange i min generasjon synes start-ups og grundermiljø er spennende og søker seg dit. Men som nyutdannet var det viktig for meg å begynne et sted med dyktige kollegaer som hadde mye erfaring. Jeg ville dekke inn gapet mellom det jeg lærte på studiet og hvordan den virkelige verden fungerer. At det var en trainee-stilling ga meg en myk start i arbeidslivet.

Hva lærte du i din første jobb som du har tatt med deg videre i arbeidslivet?

Trainee-oppholdet mitt var vanvittig lærerikt, men vil heller trekke frem noe jeg lærte av perioden før jeg fikk jobben. Jeg var i en intens jobbsøkingsfase. På det meste var jeg i fire jobbprosesser på en gang – jeg gikk på intervju etter intervju. Det lærte meg å se på hvert intervju som en øvelse, for det er jo det! For eksempel, jeg var på et intervju hos et selskap hvor de spurte meg; «Hvis en annen kandidat har samme profil som deg, hvorfor skal vi likevel velge deg?» Da sto jeg fast. Det var et spørsmål jeg aldri hadde tenkt på før, så jeg endte med et litt fjasete svar. Derfor er jeg glad for at jeg fikk muligheten til å gå på så mange intervjuer og at jeg fikk mange nei – det ga meg masse øvelse som jeg har hatt glede av senere i arbeidslivet. Du lærer nemlig noen viktige ting om hvordan du skal selge deg selv. Det er noe du aldri slutter med i arbeidslivet. Du må fortsette å selge deg selv, selv om du har en fast jobb.

Hva jobber du med om ti år?

Jeg tror jeg jobber med rekruttering i en eller annen form, eller så har jeg en jobb som ennå ikke finnes! Tiden og teknologiutviklingen går så fort at vi ikke vet hvilke yrker som finnes om ti år.

Hva er ditt beste tips til folk som skal inn i arbeidslivet?

Uavhengig av hvordan du føler det gikk i et jobbintervju, sett deg ned og evaluer din egen innsats! Det vil gjøre deg bedre og mer forberedt neste gang. Tenk på hva som var vanskelig og øv på å bli bedre i nettopp det. Og husk – hvis du ikke får jobben så er det nok ikke den jobben du skal ha. Den venter fortsatt på deg, der ute.