Fem triks for å booste karrieren din!

Uansett hvor bra det går med karrieren din, finnes det alltid rom for forbedring! Vi vet om noen små triks som kan gjøre mye for å booste karrieren din.

Tidsstyring

Det er svært sjeldent at du ikke leverer til en avtalt frist og du føler at du bruker arbeidsdagene dine godt. Men noen ganger bruker du mer tid på et prosjekt enn du egentlig vil. Du blir distrahert og må jobbe overtid. Problemet er at du ikke har en “formell” eller strukturert strategi for tidsstyring. Det gjør det vanskeligere for deg å alltid være fokusert og effektiv.

Hvordan forbedrer du deg?

Blokker du ut kalenderen din for å sikre deg produksjonstid, eller lar du andre spise opp tiden din med møtebookinger? Tar du korte pauser oftere, slik at du ikke ender opp med å bla gjennom sosiale medier i en time? Tar du deg tid til å planlegge dagen, eller til og med uken din? Ta deg tid til å planlegge – en time planlegging kan spare deg for flere unødige timer på jobb!

Dypdykk: Noen ganger er faktisk det mest effektive å lære seg å si nei; vi vet hvordan.

Møtestyring

Møtene dine er som regel konstruktive. Men det skjer ofte at de går en halvtime over tiden, eller at du er mer forvirret ved møteslutt enn du var før møtestart.

Hvordan forbedrer du deg?

En agenda er alfa og omega for å strukturere og effektivisere et møte. En agenda vil hjelpe deg til å overholde møtetiden. Hvis noen alltid kommer for sent til møtene dine, må du tørre å ta tak i det. Du bør også alltid forberede deg litt på forhånd før et møte. Da blir møtet så effektivt som overhodet mulig. Eller – vurder å ikke ha et møte i det hele tatt! Spør deg selv om et møte strengt tatt er nødvendig? Send en e-post i stedet. Det kan faktisk være det mest effektive!

Dypdykk: Vil du ha flere tips til mer effektive møter? Les mer her!

Gi tilbakemeldinger

Du tror du er god til å gi tilbakemeldinger, men det er ikke alltid at de blir fulgt. Hvordan kan du gi konstruktiv kritikk som motiverer og fører til gode endringer?

Hvordan forbedrer du deg?

Å gi folk tilbakemeldinger på en måte som gjør at de fører til endring, er et viktig fundament for et godt samarbeid. Gode samarbeid kan være avgjørende for karrierebyggingen din.

Dypdykk: For å sikre gode samarbeid, finnes det noen knep. Vi vet hvilke.

Nettverking

Kanskje du tar en kaffe med gamle kollegaer en gang i blant, eller legger igjen en kommentar eller to på andres LinkedIn-innlegg. Men er det nok?

Hvordan forbedrer du deg?

LinkedIn er et en plattform som de aller fleste ikke bruker til sitt fulle potensial. Man har en profil, men man er ikke på. Det er synd, for en slik digital plattform gjør jo nettverking mye enklere!

Dypdykk: Får du det ikke helt til på LinkedIn? Vi har noen tips.

Tenk langsiktig

Du har en vag idé om hvor du vil ta karrieren din, men du har ikke en konkret plan for hvordan du skal nå målet ditt.

Hvordan forbedrer du deg?

Først må du finne ut av hva som utgjør et godt karrieremål for deg. Uten et mål, hvordan skal du oppnå noe? Deretter må du definere hva suksess betyr for deg. Hva innebærer det? Hvordan føles det?

Dypdykk: Les vår lille karrierehåndbok og legg en plan!

Har du noen flere enkle tips til hvordan man kan booste karrieren sin? Fortell oss i kommentarfeltet!

Kilde: The Muse