Misliker du jobben din?

Experis-logo

Desperate employee, stressed young man resting head on laptop keyboard

Misliker du jobben din? Gruer du deg til å gå på jobb om morgenen? Vi vet hvorfor du ikke bytter jobb.

Du er redd for det ukjente

Å begynne i ny jobb er skummelt! Du må tilpasse deg et nytt arbeidsmiljø, bli kjent med nye kolleger, lære nye rutiner og ferdigheter. Mange vegrer seg for å begynne i ny jobb. Vi er tross alt vanedyr. Det betyr at vi ofte forsoner oss med det vi har, heller enn å stupe ut i noe nytt og ukjent. Det er vanlig å være bekymret for at en ny jobb ikke vil være bedre enn den du har, eller kanskje til og med verre. Og hva om kollegene dine ikke liker deg? Hva om du ikke passer inn eller klarer å levere?

Men du trenger ikke være redd! Bli kjent med selskapet, les deg opp og kikk på kollegene på LinkedIn. Da blir det enklere å by på deg selv når du begynner. Still spørsmål og vær interessert. Og ikke forhast deg, det tar selvfølgelig tid å bli kjent – ingen forventer at du skal være superkomfortabel fra dag én.

Du er ikke trygg på hva du kan

Mange er redd for å begynne i ny jobb fordi de tviler på seg selv og hva de kan. Hvis du tror at du mangler kompetansen for å lykkes andre steder, lag en oversikt over hva du kan. Det er første skritt på veien for å markedsføre deg selv på en god måte til fremtidige arbeidsgivere.

Sammenlign listen din med jobbene du vurderer å søke på. Mangler du noe? I så fall, hva mangler du og hva må du gjøre for å være den de ser etter? Har du noen andre ferdigheter du mener vil være viktige i jobben? Tenk også på hvilke prestasjoner du kan vise til. Hva har du oppnådd i jobben du allerede har? Hva er du stolt av? Hvilke problemer løser du i ditt nåværende selskap? Du vil bli overrasket over hvor mye du kan!

Du vet ikke hva du vil

Du ønsker å slutte, men har ingen anelse om hva du vil gjøre i stedet. Hvis du sliter med å finne ut hva du vil gjøre, må du bruke tid på å se hva som finnes. Se på ulike jobber, bransjer og selskaper. Snakk med folk om hva de jobber med, hvorfor de liker det eller hater det. Ta deg tid til å finne ut hva som interesserer deg og hvilke prosjekter som gir deg energi. Det vil gi deg retning i jobbsøkingen!

Du frykter de økonomiske konsekvensene

Det er vanlig å tenke på økonomien når man bytter jobb. Hva om du ikke får de samme frynsegodene som du har nå? Hva om du må gå ned i lønn? I 2016 viste ManpowerGroups jobbskifteundersøkelse at 48 prosent av de som hadde byttet jobb, gikk opp i lønn i sin nye jobb. 27 prosent gikk ned i lønn. Selv om de økonomiske betingelsene sjelden er viktigste motivasjon til å bytte jobb, kan det lønne seg å sjekke hva selskapet du er interessert i tilbyr sine ansatte. Både i form av lønn og andre frynsegoder.

Finn ut hva som er et must for deg i en ny jobb og hvilke krav du kan fire på. Det siste du vil, er å begynne i en jobb som ikke tilfredsstiller behovene dine eller innfrir ønskene dine. Da kommer du snart til å kikke deg om etter en ny jobb, igjen.

Hvis du hater den nåværende jobben din, må du gjøre noe med det! Livet er for kort til å grue seg til å gå på jobb.

Kilde: Workitdaily