Hvordan er din elevator pitch?

Usikker på hva en elevator pitch er? Det er rett og slett en salgsbeskrivelse av deg selv som du kan fremføre uten å blunke. Et nyttig verktøy både til nettverksbygging og i intervjusituasjoner. En god elevator pitch er en super måte å brande seg selv på. Dette er din 15-30 sekunders introduksjon hvor du forteller hvem du er og hva du står for. Helt enkelt, det er personlig markedsføring.

Høres enkelt ut? Ja og nei. Det er enkelt fordi man har begrenset tid, men også vanskelig for det er så mye man ønsker å ha med av informasjon uten at man snakker for fort, skryter for mye eller høres helt gal ut. Nøkkelen er å finne en balanse mellom ditt profesjonelle deg og hvem du er med tanke på verdier, motivasjonsfaktorer, osv. og så fremføre dette i en konverserende tone.

Hvordan få til dette? Skriv ned din elevator pitch og les det høyt for deg selv. Det lønner seg også å øve sammen med andre. Få det til å høres interessant og naturlig ut. Her skal du skinne, så husk å vektlegge positive ting.

En slik pitch kan også hjelpe deg i intervjusituasjoner. Når intervjueren spør «Fortell om deg selv…» så kan din elevator pitch hjelpe deg i gang med svaret.

En elevator pitch er et nyttig verktøy i jobbjakten. Her får du noen grunnleggende råd som du kan følge når du lager din egen:

• Den bør være kort og enkel, mellom 15 – 30 sekunder
• Lag en setning som summerer hvem du er (bruk den som en rød tråd)
• Hold deg til maks 3 momenter som du ønsker å fremheve
• Flett inn det du brenner for og hva dine målsettinger er
• Sørg for at lytteren ønsker å vite mer om deg
• Bruk en konverserende tone, ikke for fancy og ikke for teknisk

Har du en elevator pitch som har hjulpet deg? Hva er dine tips for en god elevator pitch?

 

Foto: Istockphoto

Én kommentar

  1. Pingback: Innkalt til jobbintervju? Hva nå? - Arbeidsom.no

Kommentér

E-post-adressen din vil ikke bli publisert.